Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:fox
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Ensimäinen kitara
Aika:24.11.2013 21:59
Fat Masterson:
Tämä on vain luuloa, mutta ehkä Epiphone oli piikki Gibsonin lihassa ja niin paha kilpailija että se piti ostaa pois.

 
Palanen teollisen soitinrakennuksen historiaa, mutta että ei tulisi "virheellisiä käsityksiä", kyseessä ei ollut suinkaan mikään vihamielinen kaappaus, saati vastaava. ;)
Epaminondas "Epi" Stathopoulon kuoltua 1943 hänen veljensä koittivat pyörittää Epiphone, Inc. firmaa mutta joutuivat suuriin vaikeuksiin, pienen aikaa firmaa itse asiassa hallinnoi Continental, jolle Orphie Stathopoulo lisensoi Epiphonen, mutta 50-luvun alkupuolta Continental "kaatoi" firman takaisin Stathopoulon veljeksille. Toukokuun 10. 1957 sitten Orphie Stathopoulo möi Epiphone-nimen, ja irtaimen kaman Ted McCartylle ja John Huis'lle jotka toimivat silloin Gibsonin tehtaan johdossa. New Yorkin tehdas suljettiin ja kaikki hyödynnettävä irtain roudattiin Michiganiin, Kalamazoohon.
Siitä alkoi sitten Epiphonen "uusi toiminta" Gibsonin tytäryhtiönä.
Varsinaisesti tuo sodanjälkeinen aika oli Epiphonella sellaista aikaa, että se ei enää ollut Gibsonille kovin varteenotettava kilpailija...
Kalamazoossa sitten tehtiin Epiphone-soittimia aina vuoteen 1969, jolloin päätettiin siirtää tuotantoa Japaniin, kuten olivat jo aiemmin tehneet mm. Fender ja Martin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=220384