Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Ziggy Bubba
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Volyymit äänitteellä
Aika:20.11.2013 19:04   (muokattu 20.11.2013 19:07)
Kovaan volumeen tarvitaan tosiaan erittäin "siisti" miksaus, eli kaikki ylimääräinen töyhkä vaan equlla (ja kompuralla) raita kerrallaan pois. Oma korva sitten kertoo kun homma alkaa kuulostaa luonnottomalta, toivottavasti. Jos esim. kitara ei tarvitse varsinaisia basso-taajuuksia, turha niitä on siellä roikuttaa. (Näiden siivous tosin selkeyttää miksausta muutenkin.)
 
Moderneissa rock-miksauksissa se basari ja miksei bassokin soi hyvin vähän keskialueelta. Paljon kannattaa kovaa volumea hakiessa miettiä erityisesti niitä lujaa soivia kohtia, että onko siellä kaikki desibelejä nostava tavara tarpeen.
 
E: Tärkeintä tulisi kuitenkin olla se hyvin soiva miksaus, itekin veikkaan sen saavan enemmän ystäviä pitkässä juoksussa kuin sen kustannuksella tehty luja master. Varsinkin kun nykyään esim. iTunes ja Spotify tasoittavat volume-tasot jo itsessään. Ja se on hyvä juttu se.
 
Kuuntele alkuun vaikka 90-luvun alkupuolen CD-mastereita, ei niistä monet kovin lujaa soi. Ja niissä on monasti juuri rummuissa ihan eri tavalla potkua kuin uudemmissa - ajalla jälkeen tosi rankan loudness-sodan.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=220242