Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:nuffieldmaster
Alue:Bassot
Aihe:Kielikurssi kerralla neljälle kielelle
Aika:18.11.2013 21:02
Tere ehtus,
 
Olosuhteiden pakosta rumpalin pallilta on jouduttu poistumaan (melusaaste), ja soittimeksi saapui basso, ihan tällainen "älä vain osta" mallinen, squirreli.
 
Jaa-a, kymmenen vuotta on aikaa kun viimeksi moista näppäillyt, peruskoulussa ne pakolliset..
 
Rytmi verestä löytyy, ja se iskee tuonne tanssilava-iskelmäpuolelle, tutut agentsit, matti eskot, paula koivuniemen biisit on tullut rummuteltua, aktiivisempi harrastus tosin on jäänyt taka-alalle jo ajat sitten.
 
No oikotietä onneen ei ole, sen jo huomasin, että ompas sormet kohmettuneet vuosien saatossa, mutta eiköhän ne harjoittelulla verry (puolituntia alkuinnostusta ja sormet sai taivutella toisella kädellä suoriksi kun perus blues kulkua harjoittelin dvd:n opastuksella).
 
No, netit ja muut on pullollaan hienoja tabulatuureja bassolle, jee kaikkeen muuhun muttei iskelmään liittyen.
 
Musiikin teoria, jotenkin se ei tunnu mitenkään houkuttelevalta, rummuilla niitä ei tarvinnut, ja tuntuu ettei se puoli päähän juuri tartu. Joku pikakurssi tietysti, mutta..
 
No opastusta kaipaan, voi olla kysymykset tyhmiä, mutta koetetaan..
 
Aloitetaan vaikka yhdestä helponkuuloisesta biisistä: Matti Esko, Hyvää Huomenta suomi.
 
Soinnut menevät näin
http://tabs.ultimate-guitar.com/k/karma/hyvaa_huomenta_suomi_crd.htm
 
On Dm, F7, Bb jne.. Ainakin kuulostaa, rumpalin korvaan, että noita ei soiteta bassolla kuin perus D, F, B jne..? Mutta toisessa, karman versiossa soitetaan "tuplanuotti" eli joku toinen sävel kaveriksi, onko tuo se netissä nimellä "tie rikkauksiin" eli vaihtobasso? Kuinka tuo esimerkiksi F:n kaveriksi valitaan toinen, onko siinä jotain lainalaisuuksia (selkokielellä).
 
Onhan tässä alku tahmeaa, ja pyydän, että taitavemmat ei vedä hernerokkapurkkia nenäänsä tyhmillä kysymyksilläni, kyllä ne varmasti joskus minulle aukeavat, mutta jos näin interaktiivisella kaudella paremmin.
 
Tuossa juuri mietin itse, miten paljon on aika mennyt eteenpäin, kun viistoistavuotta takaperin nuorisobändillä vedettiin bäddingistä dire straitsiin niin virittimet oli viisnapaisen pistorasian kokoisia, nyt tulitikkuaskiin mahtuu mainiosti, ei ollut netin apuja, tabulatuureja. Otettiin suuri laulukirja ja sieltä.. On tämä helppoa nyt tuubi pullollaan ohjeita rock, heavy, western, country, yms how to -oppeja. Kun oisi niitä suomi legendojakin siellä :-)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=220277