Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Exhausted
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Mitä soitat soundcheckissä?
Aika:14.11.2013 18:37   (muokattu 14.11.2013 18:41)
Mitä soitat soundcheckissa, kun on sinun vuorosi säätää saundi kohdalleen? Jokaisella on varmaan oma tapansa päästä mukavuusalueelle, josta tietää että kaikki on hyvin. Joidenkin on pakko käydä aina kaikki mahdolliset saundit läpi, joillekin riittää yksi sointu. Jotkut jostain käsittämättömästä syystä soittavat koko soundcheckin ajan kitaraansa saadakseen saundin edes sinnepäin.
 
Itse yleensä pyrin soittamaan isoja sointuja säröllä, koska tällöin harmoninen sisältö on ehkä isoimmillaan verrattuna yksittäisiin säveliin tai puhtaaseen saundiin. Isoista särösoinnuista tietää yleensä aika nopeasti millainen saundin yleisluonne on, ja miten lujalla vahvari on. Lisäksi soitostani suuri osa on nimenomaan särösointuja.
 
Muut saundit melkein sitten asettuvat automaattisesti paikalleen kun särösoinnut on kohdallaan. Toki särön ja puhtaan välinen suhde tulee aina tarkistettua, mutta harvemmin siinä on korjaamista. Muuten pyrin pitämään mahdollisimman vähän aikaa meteliä, yleensä riittää ihan 5-15 sekunnin soittaminen ja säätö ennen miksaajan osuutta kitarakanavan tsekkaamisesta - parhaimillaan yhdestä lyhyestä soinnusta tietää että kaikki on kunnossa.
 
Aihe tuli mieleen oikeastaan siitä, kun mietin omassa bändissä tänä vuonna soittaneita kahta kitaristia. Toinen soittaa yleensä checkissä Explorerilla heviriffiä, toinen Telecasterilla jotain Pulliais-licksejä. Molemmilla varmaan se on juuri se oma tapa päästä tuttuun paikkaan, jossa tietää että saundi on kohdallaan.
 
Ei ole tarkoitus tehdä tästä pelkkää listausta esim. biisien tai laitteiden nimistä, vaan perustelut, osa-alueet, rituaalit ja fiilistelyt kiinnostaa enemmän.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=220207