Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:PJS
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Parhaat kloonit
Aika:12.11.2013 14:27   (muokattu 12.11.2013 14:33)
Zorbas jos sorkin aiheeseen, mut samalla vois jutskaa ehkä yleisemminkin "klooneista". Itselläkin siis muutamastakin vintage-fuzzista säröstä kloonattu härveli hyllyssä ja aika ajoin mietin et miten mä perustelen itselleni sen, et voin ostaa torilta kloonin jonka tavallaan vois ajatella olevan eräänlainen tuoteväärennös, etenkin puhuttaessa laitteista joita saa ihan uutenakin vielä.
 
Tokihan monet tekijät väsää klooneihin ihan omat twistinsä ja mm. fuzzeissa transistorivalinnat tms. vaikuttaa laitteen saundiin niin paljon ettei samalla kytkennällä olevat kaksi fuzzia välttämättä saundillisesti kuitenkaan ole samoja laitteita. Ja ihan selkeästi myös ilmoitetaan et kyseessä on klooni ja niitä väsätään enemmän harrastus kuin bisnespohjalta. Et sikäli homma on ok.
 
Mut sit toisaalta on nähty sitäkin et torille ilmestyy yhtä mittaa samanlaisia bokseja, uusia kaupan vastineita vastaavilla nimillä "ocd klooni" yms. Eiks ton vois ajatella syövän niiden yrittäjien bisnestä ja elantoa aika suoraan?
 
Itselle tuli just S0r0666:n väsäämä Tonebender MK2 Futsi, lisätyllä bias potikalla. Erittäin asiallista työnjälkee ja saundii. Toimiva laite muutenkin ja ihan rehdisti omalla twistillä muunnettuna klassikkokytkentänä myyty laite et sikäli ei mun mielestä syö sen enempää kenekään näkkäriä kuin vaikka niiden ameriikan boutique pajojen vastaavat.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=220151