Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hallu
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Kulunut satula?
Aika:11.11.2013 20:27   (muokattu 11.11.2013 20:30)
Uuden satulan saa värkättyä itsekin kun kärsivällisyyttä ja hyvä aihio löytyy. Uusia satulaaihioita valmiiksi kieliuritettuna löytyy kyllä noin kympillä, mutta ne vaativat usein myös satulaviilan käyttöä ja kärsivällisyyttä. Ne valmiit urat nimittäin on yleensä jollekin perus kielisetille sopivat kymppi tai ysisetille, jos käytät sellaisia kieliä niin aihion voi madaltaa sopivaksi alapuolelta jolloin voi saada ihan hyvin toimivan (kannattaa vain sen satulan pohjan kanssa olla tarkkana, että se istuu kunnolla eikä jää kantamaan mistään kohtaa). Jos niitä uria joutuu työstämään niin kyllä se satulaviila valitettavasti on melkein ainoa järjellinen vaihtoehto (ja maksaa yleensä enemmän kuin se satulan teettäminen).
 
Uuden satulan tekeminen soitinsepällä maksaa vaihtelevan määrän kymppejä (30 -50 euroa) joka tapauksessa alle satasen ja silloin saat varmasti hyvän. Olen itse tehnyt muutaman satulan enkä tee enää (ei niistä kynsiviilalla vaan tule oikein hyviä).
 
E: ai niin antti1 vinkin lisäksi tuli semmoinen mahdollisuus mieleen, että satulan alle voi kokeilla laittaa kiilaa ja madaltaa sitä satulan yläpintaa, että kieliurat ei ole liian syvät, mutta ei sekään välttämättä ole ongelmaton ratkaisu.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=220136