Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:eino mutku
Alue:Rummut: rumpukamat
Aihe:Overheadia keikkakäyttöön
Aika:10.11.2013 23:22
ostany: Perussettiä on tupannut olemaan, eli 2-3 tomia ja saman verran peltejä. Virveliä+tomeja ei ole erikseen mikitetty, vaan ne on poimittu bonham-tyyliin overilla ja basarimikillä. Bändien musatyylit vaihtelee akselilla juuri-blues/bilebändi/70s-heviosasto, eli aikalailla kaikki sais taipua :)
Juurikin tuon 70-luvun bändin keikkamikitys mietityttää, koska sillä bändillä keikat on vasta alkamassa ja treeneissä volumetaso on ollut todella reipasta. Overeista kun saisi keikalla kuulua muutakin, kuin hammond, kitara ja basso, niin tomien mikityskin saattaisi kenties tulla tarpeeseen?
 
Onko esim. Rode NT5 / Sennheiser e614 / AKG C 430 halpa, vai hyvä keikkamikki, jos ne tonnin hintaiset puikot jätetään laskuista?

 
Minähän en siis ole miksaaja joten nämä on ihan siitä rumpalin pallilta koettua. Tuo vuotojuttu on just se miksi itse suosittelen vain yhtä overia. Mikki tarpeeksi alas ja overi tosiaan jossain siinä virvelin keskikohdan ja oikean polven yläpuolella. Riippuu myös siitä kuinka korkealla pellit on tomeista. Joku varmaan tekisi niin päin tuossa tilanteessa että mikittäisi snaren ja tomit ja menisi ilman overia. Sellaisestakin olen kuullut että mikitetään kahdella overilla joista toinen tulee vähän sieltä lattiatomin takaa ja on suunnattu siihen saman polven suuntaan, toinen overi siinä tomien edessä suunnattuna about virveliin. Tästä ei ole kyllä omakohtaista kokemusta tosielämässä.
 
Ja on se vähän niinkin että jos bändin balanssi ja volumetaso on pielessä jo lähtiessä niin sääliksi käy miksaajaa vaikka olisi minkälainen mikkiarsenaali.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=30&t=220115