Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Schnowotski
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:OMG - feikki vai tartteeko lopettaa soittaminen?
Aika:04.11.2013 18:04
Näissä nopeuskisoissa on aina vähän se, että jos joku sanoisi, että voi tehdä omeletin viidessä sekunnissa. Eihän siinä mitään, mutta sitten kun pyytäisi näyttämään niin se ryttäisi kulhoon kokonaisia kananmunia, kuorineen päivineen, röytäisi siihen vähän maitoa ja sitten tehokkaalla liekillä kypsentäisi sen osittain karrelle palaneeksi, osittain vielä raa'aksi "omeletiksi". Kutsuisin sitä pikemminkin paskan tuottamiseksi hämmästyttävällä nopeudella. Näissä on samaa ilmiötä: en tiedä, voiko näissä enää sanoa että niissä soitetaan jotain biisiä nopeasti vain tuotetaanko niissä auditiivista ripulia tehokkaasti ja nopeasti.
 
It's all fun and games, joo, mutta ei näissä jotenkin ole mitään järkeä. Jos leikittäisiin sellaista leikkiä että kuka tekee nopeimmiten omeletin ja sitten joku tekisi tuollaisen edelläkuvatunlaisen munakikkareen niin ei siinä jotenkin olisi mitään sisältöä: ei siinä mitattaisi omeletin tekemisen nopeutta vaan roskan tuottamisen nopeutta. Sehän voi olla ihan mielenkiintoista sinänsä, että kuka osaa tehdä jotain nopeasti, mutta silloin pitäisi nimenomaan pystyä tekemään se asia kunnolla, eikä röytää vähän sinne päin.
 
Nuo bpm-lukematkin ovat vähän epäilyttäviä. 1400 bmp:ää, todella? Kimalaisen lento kun meneee 16-osanuotteina, tarkoittaisi tämä minuutissa 5600 nuottia (4*1400) ja sekunnissa melkein sata (5600/60). Yhden nuotin kesto olisi siis reilut kymmenen millisekuntia - mukaan lukien siirtymän seuraavaan nuottiin. Se on niin nopsakkaa menoa, ettei yksittäisiä nuotteja enää pysty tunnistamaan, sen sijaan nuottien atakit alkavat sulautua noin 100 hertsin havainteeksi, jonka "sisärakennetta" yksittäisten nuottien taajuudet ovat. Niin nopea se tempo on.
 
Viihdettähän nämä tietenkin ovat, eivätkä tarkoitettuja ehkä ihan näin vakavaan pohdintaan, mutta tulipa liikuteltua sormia näppäimistöllä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=219970