Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:blues guitar
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Boss ME-50 multiefekti
Aika:03.11.2013 14:34
hallu: No joo, tottakai hintaluokka vaikuttaa. Toisaalta ne hienoudet, jotka olivat -80 luvulla 500 sarjan mersussa on tänä päivänä Toytota corollassa. Eiköhän se saman kaavan mukaan mene näissä digiefekteissäkin ja mallinnusjutskissa. Eli ne ominaisuudet, jotka nyt löytyy Kemperistä, löytyy kymmenen vuoden päästä iPhonesta;-).
 
Näinhän se menee, digitekniikka kehityy sellaisella vauhdilla että tämän päivän huippulaite on vuoden päästä jo vanhentunutta tekniikkaa.
 
Mutta jos soittotatsiin mennään, niin Kemperhän mallintaa kokonaisia vahvistimia, kun taas bossin multipaavo vain yksittäistä pedaalia. Onhan analogisessa maailmassakin yksittäinen säröpurkki ja kokonainen vahvistin ihan eri asioita.
 
Mutta eroaako kokonaisen vahvistimen ja pedaalin mallintaminen teknisesti millään tavalla?
 
Mut joo, soittotatsi on munkin mielestä ollut mallinnusten akilleen kantapää ja on mukavaa jos se ongelma on onnistuttu ratkaisemaan.
 
Ainakin siinä on menty harppaus eteenpäin.
 
Tuli muuten mallintimista mieleen, että olisi tosi mageeta jos tulevaisuudessa tulisi semmoinen mallinnin, jossa vakkapa vahvistimen jokainen komponentti olisi mallinnettu ja voisi kokeilla erilaisia skeemoja ihan lennosta, että miltä soundtaisi tai erilaisia putkia voisi olla mallinnettuna ja voisi sitten vaan nappia painamalla valita, että haluaako 6L6 päättärit vai el34:t tai no.....
 
Ainakin Amplitube softassa tuollainen mahdollisuus on löytynyt jo vuosia sitten. Tosin en tiedä onko soundimuutos kovinkaan todellinen?
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=219981