Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hallu
Alue:Kitarat: soittaminen
Aihe:Kitaristeja joista ei puhuta?
Aika:28.10.2013 10:19   (muokattu 28.10.2013 10:21)
Kefiiri: Mitä, etkös tykkää edes Godardin Alphavillestä? (paheksuva hymiö)
 
Ihan alkuun, kun tuli Sultans of Swing, Knopflerin soundia ja helpon kuuloista soittoa ihasteltiin. Ei ole tullut seurattua miten mies pärjää kitaristiäänestyksissä nykyään.
 
Jotkut luulivat J.J. Calen tehneen salanimellä sen ekan demon (heh heh), josta koko homma muistaakseni lähti. Cale oli vähän pahoillaan siitä, miten Knopfler vohki hänen tyylinsä ja löi rahoiksi.
 
Knopfler on tehnyt aika tylsiäkin levytyksiä, toisin kuin Cale.

 
No tyylin varastamisesta voidaan olla montaa mieltä. J.J. Cale kyllä nautti jo elinaikanaan aikamoista gloriaa itsekin ja ei se Knofler nyt mikään pelkkä plagiaatti ollut, vaan onhan sillä ihan omaakin sanottavaa. Mutta niinhän se on ennenkin nähty musiikin saralla, että se joka aukaisee ladun, ei kerää niitä isoimpia voittoja (valmista latua kun on niin paljon helpompi hiihtää). Esimerkkejä sellaisesta on vaikka kuinka ja usein se sillan rakentaja unohdetaan kokonaan kun keskitytään juhlimaan vain sitä joka siltaa ensimmäisenä kulki.
 
Tuli tuohon aiheeseen palatakseni mieleen semmoinen asia, että monestihan se taiteilijan kitarismi jää vähän huomiotta silloin jos on muulla saralla niittänyt mainetta laajemmin. Esimerkiksi biisintekijänä tai laulajana tms. Eihän Mauno Koivistoakaan muisteta siitä, että se pelasi lentopalloa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=219875