Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Ardez
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Vahvistimessa outo kierto/resonanssi/jotain
Aika:23.10.2013 23:12
Morjens,
 
(Näin aluksi pidän puheen siitä, kuinka käytin hakua, enkä löytänyt vastausta ongelmaani lukuisista hakusanoista huolimatta :D )
 
Tuli tilattua tuollainen uutukainen Randall Diavlo RD 45 vahvistin. Vein treenikämpälle ja soi kivasti, ei siinä mitään. Nnnno, bändin kanssa kun alettiin sitten skulaamaan kovemmilla äänenpaineilla, niin yht'äkkiä kuului hiljainen vihellys vahvistimesta, joka koveni ja lopulta alkoi väristä/säröytyä (en huomannut soitossa, vika ilmestyi kun biisissä oli tauko).
 
Kun vahvistimesta kääntää masterin nollille, niin vinkuna poistuu (päättelen, että pääteasteputkessa ei vikaa?). Kun volat on päällä vahvarista ja nollilla kitarasta = vinkuna pysyy, mutta ajan myötä vaimenee. Bossin NS-2 on laudassa ja poistaa ylimääräiset hurinat ja vinkasut mikeistä (väänsin thresholdin täysille, eikä vaikuttanut mitenkään ko. vinkunaan). Kliinikanavalla ei tullut vikaa huomattua.
 
Eli: Paljon volaa + dempattu sointu säröillä = kasvava vinkuna, joka alkaa väristä. Oisko kyseessä ehkä jonkin osan resonointi?
 
Dear Eki, mä oon ihan varma et tää ei oo normaalia. Hit me guys, ideoita?
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=219830