Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hallu
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:AKG K702 kuulokkeet ja vaihtoehdot
Aika:21.10.2013 14:48
Joitakin aikoja sitten oli puhettakin korvakuulokkeista, mutta nyt olen astetta viisaampi ja tiedän melkeimpä mitä haluan. Kaverini kävi näyttämäss uusia AKG K702 luurejaan ja testasin niitä omilla kamoillani. On ne hyvät, siis ihan tajuttoman hyvät. En voinut kuvitella että kuulokkeet ylipäätään pystyvät kuulostamaan noin luonnollisilta ja kuivilta. Vertailussa oli omat AKG K514 (tms.) luurit jotkat sopivat musan kuunteluun, mutta ovat ihan roskaa näihin K702 verrattuna.
 
Vertailukohtana käytin Yamaha HS7 monitoreja ja nuo AKG:n luurit kuulostivat suorastaan epätodellisen samanlaisilta, ihan kuin ne olisisvat "läpinäkyvät" tjsp. Siirtymä monitoreista luureihin oli niin samanlainen, että piti äänikortin asetuksista varmistaa että kummat ovat päällä. Tiukassa vertailussa AKG K702 yläpää kihisi pikkuisen enemmän kuin HS7 monitoreissa, mutta toisaalta tuo tasapainoinen yläpää onkin melkein mieluisin piirre noissa monitoreissa. Noista kuulokkeista tuli kuitenkin semmoinen fiilis, että ihan pakko saada tuollaiset joten en missään tapauksessa säntää niitä vielä ostamaan vaan annan ensi-ihastuksen hiukan laantua pystyäkseni arvioimaan niitä neutraalimmin.
 
Yksi huolestuttava piirre noissa kuulokkeissa oli, että äänikorttini kuulokevahvistin piti kääntää ihan täysille jotta kuulisi hyvin eli nuo luurit tarvitsevat ilmeisesti erillisen kuulokevahvistimen. Muuten luurien toisto oli juuri sitä mitä haluankin. Tässä odotellessa ajattelin, että jos jollakin olisi ideoita vaihtoehdoksi AKG K702 kuulokkeille. Lähinnä kuulokkeita, jotka kuulostaisivat mahdollisimman paljon samalta kuin K702, koska jos jotkut luurit kuulostaisivat vielä paremmilta, niin siinä luultavasti sulaisi aivot:-).
 
Miten Byerdynamiksit tai Sennheiserit, pääsevätkö edes lähelle tuota K702:n luonnollisuutta ja jos pääsee lähelle, niin mitä malleja kannattaisi tsekata? vaatimuksena haluaisin pitää, että kuulokejohto saisi olla mallia vaihdettava kuten AKG:n kaikissa studioluureissa on.
 
Käyttäisin kuulokkeita miksaukseen ja masterointiin vaihtoehtona monitorikaiuttimille. Joten pääpaino olisi soinnin luonnollisuudessa ja erottelevuudessa ja siinä että mikään alue ei korostuisi ainakaan liiaksi.
 
Ai niin ja nuo AKG:t maksaa St. Paulsissa 266 euroa, niin vaihtoehto saisi olla halvempi, koska muuten mun on ihan sama ostaa nuo AKG:t, kun ne kerran miellyttää.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=219794