Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:darkus
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Omien tekeleiden masterointi
Aika:21.10.2013 12:01
Moikkeliskoikkelis,
 
Kuinka moni teistä masteroi itse omat miksaukset?
 
Mä olen tehnyt tätä aina ja joka kerta tuntuu vähän siltä ettei oikeastaan tiedä mitä on tekemässä tai mitä sille miksaukselle pitäis tehdä. Mä saan kyllä kompressoitua ja limitoitua sen miksauksen "riittävän" kovalle sillein ettei balanssi hirveesti muutu mutta tommoset kekseliäät eq:lla pelleilyt tuppaa jäädä vähän vähemmälle.
 
Tiedän ettei sitä eq:ta tarttis käyttää masteroinnissa vaan sen takia että siihen on mahdollisuus, mutta veikkaan että joku ulkopuolinen masteroija korjailisi sitä mun miksausta eq:lla varmaan aika paljonkin.
 
Ylipäätänsä toi masterbussin prosessointi on alkanut viimeaikoina tuntumaan hieman kurjalta, tekee aina mieli palata siihen miksaukseen korjaamaan ongelmat sen sijaan että käyttäisin jotain mid/side eq:ta.
 
Viimeisen tekeleeni masteroimiseen käytin yhden plugarin, (Stillwell Event Horizon) jolla vaan nostin miksauksen rms:ää hieman.
https://dl.dropboxusercontent.com/u … 3/Vengeance_MSS_MixedMastered_1.mp3
 
Olenko siis oikeanlaisessa tilanteessa jos musta tuntuu siltä ettei mun miksaukselle tarvitse enää tehdä muuta kun lähden sitä "masteroimaan"? Järki sanoo että joo mutta silti tuntuu että jään jostain paitsi.
 
Avatkaa itseänne
 
PS: Itseasiassa Viitalähde masteroi yhden mun miksaaman levyn joskus ja kyllä se tuli vitusti paremman kuuloisena takaisin..
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=219791