Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Lesko
Alue:Yleistä keskustelua musiikista
Aihe:Soittaminen tyhjille saleille
Aika:13.10.2013 17:01
Kyllä varmasti tyhjällekin salille pystyy vetämään hyvän setin ja lavalla voi olla vaikka kuinka hyvä meininki ilman yleisöäkin. On meillä treeneissäkin välillä hyvä meininki. Silti ehdottomasti, mikäli itsensä on tyhjään saliin hommannut soittamaan, niin täysillä pitää vetää. Ei siinä mitään.
 
En silti henkilökohtaisesti innostu keikkailusta niin paljoa, että kiinnostaisi räpiköidä keikasta toiseen jossain kuivissa pubeissa, tai ns. rokkibaareissa, jossa on neljä kertaa viikossa vähintään kolmen bändin kattaus ja henkilökunnan lisäksi yleisönä on paikalliset puolalaiset raksamiehet. Ehkä.
En näe hyötyä edes oikeastaan kokemusmielessä sen tyyppisessä keikkailussa. Loppujen lopuksi se kuitenkin vituttaa yhtä paljon kuin syntymä, kun hyvin, mutta tyhjälle salille, vedetyn keikan jälkeen, keskellä yötä vesisateessa, nälkäisenä ja kuolemanväsyneenä roudaat niitä kolmen markan Behringerejä 300km päästä kotoa. Joku voi väittää, että aamulla on sitten voittajaolo reissusta ja on ainakin jotain musiteltavaa vanhana, kun nuorena oli bändi ja kaikkea.
 
Ennemmin keskittyisin, ja keskitynkin, tekemään bändin kanssa hyviä biisejä, äänittämään ja julkaisemaan niitä mahdollisimman laadukkaasti, levittämään sitä musiikkia ja nimeä niin maan vitusti ympäri internettiä ja miksei fyysisinäkin julkaisuina. Ehkä ei toimi kaikille musiikin tyylilajeille, mutta ainakin näin ajattelen sen meillä olevan.
 
Tuntuu, että nykyään (no varmasti ennenkin joo) bändit hommaavat helvetisti itselleen keikkoja kaikenmaailman olemattomista "Hirvensalon biljardipubeista", sitten soitetaan sille baarimikolle ja voidaan facebook-sivulla näyttää kaikille, että "nyt sitten ollaan kiertueella ja meillä on 12 keikkaa ympäri pohjammaata."
 
En kyllä itse vaan jaksa ja kivointa on se, ettei ole edes pakko.
 
Nyt sitten tähän tietenkin tullaan sanomaan, että "jostain on aloitettava" ja "hetikö pitäis täydet salit olla?". Jostain on toki aloitettava ja tuolla tavoin saa ehkä sellaista rutiinia siihen omaan tekemiseen, mutta samoin treenaamisellakin saa.
Niistä täysistä saleista en sitten tiedä.
Itse mielummin olen vaikka tekemättä yhtään keikkaa (jota en tosin ajatellut olla), tekemällä kuitenkin hyvää musiikkia ja tietäen, että bändiäni kuunnellaan siellä sun täällä ihan tosissaan, kuin että teen vuodessa kymmenen keikkaa esim. täällä Porissa ja luullen, että "nyt sitten ollaan jumalauta rokkitähtiä, kun paikallisradio soittaa meidän biisejä ja vähänninku kaikki meidät täällä tuntee."
Taisi mennä nyt osittain ohi aiheestakin, mutta menkööt.
 
Sitäpaitsi; livemusiikki on perseestä ja keikat pääsääntöisesti ihan paskoja.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=1&t=219692