Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Kumu-Pekka
Alue:Rummut: rumpukamat
Aihe:Kuoppis Kumuilee kunnolla
Aika:09.10.2013 09:22
Käskystä Mika! Jo Samin edelliseen GoldSparkle-settiin laitettiin valuvanteet, hän on tykännyt niiden tuomasta soundista ja tatsista. Samillahan on jo setit puuvanteilla ja teräsvanteilla jatkuvassa käytössä. Ammattilainen kun on, erilaisille seteille löytyy tilaisuuksia.
 
Tämä uusi konsepti ei todellakaan ole mikään all-around, mutta kun haetaan "vanhahtavaa", hieman tuhnuista, lihavaa ja lämmintä soundia, se toimii ihan kympillä. Tietääkseni kukaan ei ole tehnyt vastaavanlaista aiemmin. Ja parhaimmillaan tämä runko on low- ja mediumvireissä.
 
Viiste on siis lähes tasainen ja erittäin leveä, vain hyvin pieni pyöristys. Tavallaan siis muistuttaa joidenkin vanhojen vahvikerenkaallisten (usein nahkakalvoisten) rumpujen viisteitä, mutta nyt homma vain on tehty kunnolla, profiili on koko matkalla samanlainen.
 
Virvelin soundi jakaa mielipiteitä ja se on hyvä, sillä sekin rumpu on hyvin erilainen. Korva kun on tottunut perinteiseen "hyvään" virvelisoundiin, tuo rumpu kuulostaa ja tuntuu äkkiseltään oudolta. Mutta esim. Kuoppis ja Lukkarisen Jaska ovat käyttäneet juuri kyseistä rumpua jo useammallakin äänityksellä ja livevedolla, soundi on ollut erinomaisen superia.
 
Tuo vannejuttu on pitkälti fiilis-asia. Omaan makuuni tämä VintageFlat-setti on parhaimmillaan perus-teräsvanteilla, myös puuvanteet olivat herkulliset.
 
Itse kun olen tällainen rumpufriikki, on mukava kehitellä akustisen rummun ominaisuuksia. Muusikot ovat kiinnostuneita soundeista ja tällaista vanhaa soundia on kyselty viime vuosina, näkeehän tuon suurten valtamerkkienkin viime aikojen kehittelyissä. VintageFlat on oma juttuni ja siitä tuli ainakin todella erilainen, onpahan uusi vaihtoehto.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=30&t=219605