Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:harpist
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Delay- ja reverbosasto kuntoon
Aika:05.10.2013 13:15
varakeef: Millään parametreillä et voi poistaa sitä livetilanteen tilaa. Se hyvin mallinnettukin kaiku olisi siksi torttua tortun päällä eli haluttuun lopputulokseen ei voi päästä.
 
Ei varmasti autenttiseen lopputulokseen - mutta edes sinne päin.
 
Tuolla huomiolla - oli kyseessä sitten kitaristi tai harpisti - aina kaikki Delay tai Reverb efektit ovat Live tilanteissa torttua tortun päälle. Kuitenkin valtaosa kitaristeista värittää soundiaan kaiulla - saadakseen soittonsa kuulostamaan miellyttävämmältä. Rautalankahemmot hakevat aina "sen tietyn" kaiun - riippumatta tilasta missä soittavat.
 
Eikä meikäläisen keikkatilanteet ole olleet mitään stadion-tiloja - joissa joutuu vetelemään ongelmallisten "tilakaikujen" seassa ...
 
Päin vastoin - pieni kapakan nurkka - ihmisiä , verhoja - joissain tapauksissa jopa kokolattiamattoja ... kyllä ne "imee" kaiut totaalisesti. Vielä sound-checkissä saattaa tuntua, ettei kaikua voi edes käyttää - mutta ihmisten läsnäolo karkottaa loputkin "tilakaiut" setin alkaessa. ( poislukien eräät kapakoiksi muutetut kiviseinä-navetat )
 
Mutta - jatketaan tarpeisiini soveltuvan reverbin etsiskelyä ...
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=219500