Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:pappasfin
Alue:Kitarat: akustinen
Aihe:Akustisen äänitys
Aika:04.10.2013 09:51   (muokattu 04.10.2013 09:56)
Mä olen ite huomannut mikkien äänityksessä, että parhaimman tuloksen olen saanut siten, että mikkitelinä on suurin piirtein jossain kaikukopan aukon kohdilla noin ehkä 50 cm päässä ja mikkitelineessä on pari mikkiä korkeidella n. kaikukopan aukon ja reunan tasolla sellaisessa lattaraudassa, josta toinen mikki osoittaa kaikukopan kannen isoimpaan takaosaan päälliskanteen talla-alueen taakse ja toinen mikki osoittaa taasen kaikukopan aukon toiselle puolelle otelaudan yläosaan, joka on bodyn päällä.
 
Tuolla tavoin mikit keräävät ainakin itellä loistavasti kitarasta lähtevän luonnollisen signaalin ja myös treble ja bassopuolta ja tottakait myös sitten sen keskialueiden äänet.
 
Tuo siis jos otan pelkillä mikeillä.
 
Sitten toinen tapa on sellainen, että ulkoiset mikit on juurikin noin kuin yllä kuvattu ja lisäksi käytän akustisen (elektroakkarin) omaa mikitystä, joka menee piuhalla suoraan Fishman Aura Spectrum Di ja siitä mikserin kautta Elevern Rackiin (ja myös noi ulkoiset mikit menee siihen mikseriin) eli
 
Kitara -> ulkoiset mikit sekä kitaran oma mikitys -> mikseri ->Eleven Rack Line in - ja sitten vaikka tietsikaan tai monitorit tai kuullokkeista kuuntelen.
Tällä tavoin saa erittäin hyvän ja luonnollisen äänen kun sekoittaa ulkoisia mikkejä sekä kitaran oman elektroniikan.
 
Lopuksi vielä sitten se kolmas tapa.
 
Suoraan kitaran omalla elektroniikalla -> Fishman Aura Spectrum DI -> siitä mikserin kautta -> Eleven Rackiin ja sitten ulos miten sen haluaa ottaa (kuulokkeet, monitorit, tietokone)
Tuosta Fishman Aura Spectrum DI:sta voi toki pelkään mikseriin jättää sen signaalin ja kuunnella mikseristä sitten monitorilla / kuulokkeilla tai mun tapauksessa myös voi sillä äänittää.
 
Voisin myös Fishman Aura Spectrum Di:sta tuoda äänen suoraan Elevern Rackiin ja olen sen tehnytkin ja toimii sitenkin hemmetin nätisti.
 
Tuo Fishman Aura Spectrum Di on siitä hyvä, että mun tapauksessa kun hain mahdollisimman luonnolllisen äänen pelkästään kitaran omalla elektroniikalla niin tuo mahdollistaa sen. Mun kitara soi erittäin nätisti sen pelkällä ominais soundillaan akustisesti ilman vahvistusta mutta käyttäen sen omaa elektroniikkaa niin siinä ole sellainen ns. "nasaalisuus" soinnissa joten mietin millä sen saisi pois ja äänen luonnollisesti lähelle sitä akustista kaunista sointia ja tuo Fishman Aura Spectrum DI onnistuu tuossa ihan hyvin ja päästään erittäin lähelle sitä luonnollista soudia + ei tarvitse soittaessa miettiä kuinka paljon heiluu mikkien edessä ja kuinka pitkällä on mikeistä eli sillä tavalla on helpompaa soittaminen :D
 
Ai niin, meinasi unohtua, ulkoisten mikkien suuntaus kitaraan on hyvä tehdä siten, että sen mikin kitaraan osoittava pää on hieman ylöspäin viisteesti ja se johdon liitos pää alempana (tämä ainakin tilassa jossa on kova lattia) ihan sen takia että ääneen tulee vähempi lattiasta kimpoavaa ääntä jne. .
 
Parhaiten mikkien asennon löytää ihan kokeilemalla, mäkään en ole mikään studiomestari tai ammattilainen vaan ihan tavallinen harrastelija ;)
 
Edit: Niin ja ne mun ulkoiset mikit on Shure SM57 ja SM58 ja lisäksi löytyy Sennheiser E614 kondensaattorimikki, joka on kyllä kanssa hemmetin hyvä tarkoitukseensa, mutta ihan Shuren noilla saa jo erittäin hyvää aikaiseksi vaikka ovat ihan perus kauraa eli ei tarvi olla kalleinta mitä löytyy, mun mielestä isoin juttu on juurikin, että osaa ne asettaa kohdilleen oikein ja huomioida sitä tilaakin vähän kuten vaikkapa juuri se kova lattia jne..
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=51&t=219541