Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Stargazers
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Singer-songwriterin videointi + äänitys treenatessa
Aika:03.10.2013 23:49
Olen alkanut treenailemaan nyt enemmän tuollaista Singer-Songwriter-meininkiä, elikkäs remputellut kitaraa ja laulanut. Olen myös alkanut videoimaan sitä jotta on sitten mukava jälkeenpäin katsella että miten sitä on soitellut joskus vuonna nakki jos Luoja suo ja elossa ollaan vielä 10 vuoden päästäkin yms.
 
Tänään setuppina oli tällainen:
1) Läppärillä webbiksellä videointi
2) Äänet tulee Zoomin H4n:ään mikseristä
3) Skeba menee mikseriin (elektroakustinen) ja voksut menee mikseriin mikrofonista
 
Ongelmia mitä havaitsin tällaisessa:
1) Mikrofoni on oltava aika lähellä pärstää (AKG C100S) jotta voi vetää vokaalit. No ongelma ei toki ole se laulellessa ja saa hyvän soundin mutta jos ajattelee että haluaisi videolla näkyä laulajaakin eikä pelkkää pop-filtteriä, mitä muita ideoita miten vokaaleita voisi "livenä" äänittää? Haulikkomikeillä? Sellaisella päähän kiinni tulevalla mikillä? Paitaan tulevalla mikillä (lav mic vai mikä lie?)?
 
2) Koska mikseriin menevät molemmat (otan efektit siitä mikseristä, reeverbit FTW!) ja siitä vasta audio-interfaceen, tulee toki äänet "yhteen ja samaan". Olisiko jotain ideoita miten saisin nuo soundit erillisille raidoille jotta voisin tarpeen mukaan miksata kitaran levelin isommaksi tai laulun volkan isommaksi? Olemassa on myös Zoom R8 joten sitä voi tarvittaessa käyttää jos vain keksisi miten olisi järkevin viritellä? Minkälaisia muita vaihtoehtoja on? Miten yleensä "live äänitykset" bändeissä tehdään tai tällaisissa singer-songwritereissä? Vai onko ne vain miksattu livenä niin hyvin että niitä ei enää jälkeenpäin miksata?
 
3) Skeban mikit ei ole niin prot kuin olla voisi. Pitänee harkita että hommaan toisen kitaratelineen ja mikitän kitaran erillisellä mikillä. Miten "oikeat aritstit" näitä yleensä tekevät? Vedetäänkö piuhan kautta vai mikitetäänkö erillisellä mikillä?
 
Jos joku osaa valaista noissa asioissa niin iso kiitos :)
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=219567