Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:marktark
Alue:Rummut: soittaminen
Aihe:Nopeemmat biisit ja hi-hat
Aika:02.10.2013 12:38   (muokattu 02.10.2013 13:17)
nakit: Jep,eilen reeneissä tallensin pätkän soittoa,haitsu oli tiukkaan kiinni,komiasti vaan puski läpi,olisko vinkkejä,voisko niitä dempata jotenkin yksinkertasesti?Paiste Alpha Sound Edge haikat kyseessä siis se malli jossa ala-pelti aalloilla.
 
Haitsun läpipuskeminen hyvin tyypillistä simppeleissä (yhden mikin) treeni- tai keikkaäänityksissä.
Soittamisesta : kannattaa ajan kanssa opetella soittamaan haitsua hiljempaa; tarkoittaa, että käsien balanssit ja nyanssit treenataan sellaisiksi, että settisoitossa haitsulle siirryttäessä tatsi muuttuu suhteeessa muun rummuston soittoon. Kestävyyttä ja hallintaa myös niin, että haitsua pystyy soittamaan NOPEASTI ja HILJAA sekä kapulan kyljellä että tipillä.
Kamoista : joskus olen käyttänyt keikallakin jotain kevyttä kangaspalaa, jonka tuikkaa hh-tikusta läpi ja asettelee yläpellin päälle halutun soundin ja volyymin saamiseksi. Aluksi voi kokeilla pientä, pelkästään kuvun peittävää palaa, sitten laajemmalle pinta-alalle tai pitkulaittain kuvusta reunaan asti. Yllättävän paljon voi dempata eikä silti kuulosta huonolta, vaikka alkuperäiseen soundiin suuri ero.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=52&t=219485