Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Vladi
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Delay- ja reverbosasto kuntoon
Aika:29.09.2013 21:08
Tere!
 
Viimeisen vuoden meikäläisen kaiut ja viiveet on hoitanut TC Electronicin Flashback X4 ja olen ollut siihen erittäin tyytyväinen. Nyt alkaa vaan olla sellainen tilanne, että pedaalilaudasta tahtoo kohta valmistuvan tremolon myötä tila. Olen tässä pohtinut, että mitä kaikkea käytännössä käytän tuosta laitteesta ja oikeastaan kaikki käyttö rajoittuu kahteen presettiin. Ensimmäinen on sellainen perusdelay jota tulee käytettyä U2-henkisissä introissa ja joskus sooloissa. Joskus mätsään viiveen pituuden biisin tempoon, mutta useammin en. Toinen on sellainen reverb/modulaatiosekoitus, joka on lähinnä elävöittämässä cleanisoundia. Alkuinnostuksen jälkeen videolla käytettävä looper on jäänyt täysin vaille käyttöä, eli sellaiselle ei ole tarvetta.
 
Jälkimmäisen kuulee esim. tästä: http://www.youtube.com/watch?v=UeQDi7a6Mb8
 
Idea olisi siis pistää X4 euroiksi ja hommata tilalle kaksi pienempikokoista purnukkaa. Vaihtoehtoisesti tilalle voisi myös tulla yksi laite, jolta luonnistuisi molemmat soundit ja mahdollinen tap tempon säätö. Suurta plussa olisi myös se, että nämä/tämä laitteet/laite maksaisivat yhtä paljon tai vähemmän, kuin X4:sta saatavat eurot.
 
Olen aika avoin ehdotuksille ja ideoille, joten heittäkää vaihtoehtoja. Itselläni on käynyt mielessä hommata esim. se pienempi Flashback ja vaikka Biyangin reverb.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=219500