Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:ex4
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Äänitysten workflow
Aika:29.09.2013 16:03
Täällä kun on huikean paljon osaamista studiotyöskentelystä, niin hyödynnellään sitä kyselemällä perusjuttuja. Kertokaapa miten kannattaisi lähteä äänittämään demoa omalla treeniksellä. Musiikki on perusrokkia instrumentteina kitara, basso, rummut, kiipparit ja vokalisti. Käytössä on kahdeksan kanavaa äänitystä varten ja tilana pienehkö kivirakenteisessa talossa oleva treenis joka kyllä kumisee ja kaikuu akustointiyrityksistä huolimatta.
 
Kannattaako äänittää 'studiolivenä' ja minimoida vuotoja raitojen välillä vaiko ottaa biisit narulle yksi instrumentti kerrallaan? Olisiko fiksumpaa vetää pohjaksi simppeli veto jonka päälle sitten lisäillään sooloja tms. useamman yrityksen ansaitsevaa materiaalia vaiko pitäisikö vaan antaa rumpalille klikki korvaan ja aloittaa ihan tyhjältä pöydältä? Missä järjestyksessä kannattaisi instrumentteja äänitellä jos mennään yksi kerrallaan?

En nyt siis kaipaa tietoa mikkien asettelusta tai muista jutuista joista täällä on jo hyviä tutoriaaleja ja ketjuja. Mutta tälläiseen 'nyt ollaan treeniksellä ja pitäisi vähän saada demoa aikaan - mitä seuraavaksi?' -tilanteeseen en löytänyt vastauksia pienellä etsiskelyllä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=219490