Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Murtti
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:"Kotistudion" laitekytkennät ja äänittäminen
Aika:29.09.2013 11:08
Moro!
 
"Kotistudion" rakennus alkumetreillä ja tarvis hieman konsultaatiota kokeneemmilta. Eli miten eri laitteet kannattais kytkeä, jotta äänenlaadun sais mahdollisimman hyväksi ja nauhoittelu sujuisi ilman suurempaa jatkuvaa säätämistä?
 
Käytössä olevat laitteet tällä hetkellä:
 
-Tietokone (muistia 6gt ja prosessori 2,67ghz)
-Rode NT1-A mikki
-Lexicon Lambda audio interface
-Cubase LE 5 äänitysohjelma
-Nuforce Icon uDAC2 ulkoinen äänikortti
-Genelec 8030A aktiivikaiuttimet
 
Tällä hetkellä Genelecit kytketty Nuforcen kautta USB:lla koneeseen. Mikki kytketty Lexiconiin ja Lexicon USB:lla koneeseen. Ongelma on siinä, että jos kytken lexiconin kiinni ei musiikkia voi esimerkiksi spotifysta kuunnella, koska ilmeisesti lexicon ohittaa tällöin Nuforcen. Kun haluan alkaa äänittämään pitää Lexicon yhdistää koneeseen ja tällöin usein myös säädöt Cubasessa menee perseelleen ja vaatii aina hieman värkkäystä, jotta saa inputin lexiconiksi ja outputin nuforceksi. Olisikio siis mahdollista, että Lexicon ja Nuforce voisivat olla kokoajan liitettynä, jotta aina ei tarvitsis alkaa tarkistamaan säätöjä kun haluaa alkaa äänittelemään?
 
Vai kannattaisiko esim kytkeä Genelcit suoraan jollain pluginilla Lexiconiin ja jättää tuo Nuforce kokonaan pois käytöstä? Lisäksi Cubasen kanssa on tullut ongelmia. Ohjelma on todella hidas ja raskaasti toimiva, vaikka taustalla ei pyörisikään paljoa muita ohjelmia. Onko tähän jotain niksejä, joilla käytöstä saisi hieman sulavampaa?
 
Pahoittelut sekavasta tekstistä. Mielelläni annan tarkentavia tietoja jos tarvitsee. Myös aloittelijalle helppokäyttöistä ja mieluiten ilmaista (jos sellaista edes on) rumpuohjelmaa saa suositella. Olisi mukava saada myös rummut tehtyä biiseihin. Kiitos
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=219486