Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:-HP-
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Carlsbro Hornetin muuntajasta.
Aika:28.09.2013 15:47   (muokattu 28.09.2013 15:48)
uusiipe: Kysymyksestä ei käy ilmi onko kyseessä putki- vai trankkumarsu.
 
Putkivahvistin on melkolaiilla immuuni erilaisille kaiutinkuormille. Putkille ilmoitetaan nominaalikuorma, mutta se ei tarkoita, että muu kuorma vahingoittaisi pääteputkia eikä varsinkaan päätemuuntajaa. Vanhoissa Fendereissä jopa käskettiin kytkeä kauiutin siihen ulostuloon, mikä soundaa parhaimmalle. Jos halutaan mennä varman päälle, niin yhden pykälän pieleen jos kytkee, ei mitään vahinkoa tapahdu.
 
Transistoripäätteessä käyttöjännite, kaiutinkuorma ja päätetransistorien virranantokyky vaikuttavat toisiinsa ohmin lain mukaan. Jännitteen kasvaessa ja kuorman pysyessä samana, virta kasvaa. Sama myös kuorman pienentyessä. Sen johdosta transistorivahvistimissa on ilmoitettu minimikuorma, jota ei tulisi alittaa. Ylittää saa surutta. Ampeereja eli watteja ei vaan sitten tule ulos niin paljoa.

 
Ei ne putkivehkeetkään kaikkea kestä, jos vaffari esim kaipaa 16ohm kaappia niin 4ohm kaappi saattaa alkaa nykityttää. Trankuissahan parasta on että kaappipiuhan hajotessa ei tarvii paniikissa olla. Putkistyrkkari saattaa kuolla parin sekunnin päästä kun ei ole "missään kiinni".
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=219307