Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Pavezer
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Nylonkielisen muokkaus teräskieliseksi?
Aika:28.09.2013 13:13
Vähän tuumailen samanmoista projektia. Lähinnä koko projekti suuntautuu pienikoppaista ja "erilaista" teräskielistä kohtaan. Siis kiinnostavaa, soundillisesti vähän lo-fi, lopputulosta silmälläpitäen.
 
Tässä projektissa taustalla on täysin tyystin rakennuskiinnostus, testaillen kohti tuntematonta lopputulosta ja se, että tämä nailonkielinen tuli itselleni ilmaiseksi ja todella roisissa kunnossa. Kyseessä kuitenkin mielenkiintoinen kapistus puiden osalta. Ikää materiaaleilla on yli 50 vuotta ja kun nylonkieliselle ei ole tarvetta, niin tehdään tälle nyt.. "jotain kiinnostavaa" :)
 
Omassa projektissa otan huomioon, teräskielten suuremmasta jännityksestä aiheutuvat, seuraavat asiat (ja mun mielestä nämä _on_ huomioitava, jos meinaa saada kestävän ja toimivan soittimen):
 
- virityskoneisto teräskielisen kitaran mukaiseksi. Nylonkielisen koneisto ei tule kestämään kauaa. Rakenteeltaan nylonkielisen lapa ok, koneisto ei.
- kannen rimoitus uusiksi. Keston ja teräskielten soinnin luonteen mukaisesti. Tässä imitoidaan varioiden jonkun pienikoppaisen akkarin olemassaolevaa toimivaa rimoitusta, kunhan selviää irroituksen jälkeen mitä nykyinen kansi on syönyt.
- erityisiesti tallansedun vahvistaminen, muuten käy huonosti
- Kaulan vahvistaminen säädettävällä kaularaudalla
- otelauta täysin uusiksi (omassa tapauksessa kaarevaksi)
- Kaikki liimasaumat täytyy käydä läpi ja yleensäkin katsoa rakenteet läpi, jos ajatellaan kestävyyttä pdemmän päälle. Viretavoite on normivire, joskin skaala on vähän lyhempi ja näinollen kielten jännitys pienempi.
 
Ketjun aloittajan ohella olen jotain kommentteja vailla, joten tungen samaan ketjuun ;)
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=219452