Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Pauli Lappalainen
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Analogipöytä, ad/da ja tietokone
Aika:24.09.2013 08:35
Miskendal: Mikserissä on siis mic paikan lisäksi line sekä insert paikat. Hämärintä on se, että sain sen jotenkin toimimaan 30 sekunniksi, mutta sitten se päätti ettei toimi, tai painoin jotkut namiskat väärin. Vaikka tiski ei ole päällä, niin line linjan kautta singaali tulee profireihin sekä reaperiin. Eq ei tule sitä kautta vaikka se siinä lyhyessä onnistumisen riemussa hetkeksi tuli?? Eli pitääkö se jotenkin insertistä viedä, ja saanko sen eq:n jotenkin siihen mukaan, pre postia ja postia löytyy kyllä tiskistä, mutta minne se sen postailee, jos postailee? Nyt olen aivan ulapalla, onko mulla niinkuin profireissä jotkut asetukset jotenkin viturallaan vai mikserissä jotain? Kyllä alkaa naama rapistua pikkuhiljaa tässä pähkäillessä.
 
Mikserin manuaalistahan nuo asiat selviäisivät tai edes lohkokaaviosta.
 
Jos pöytä on live-käyttöön tehty, eikä studioversio, niin siinä ei saata olla lainkaan kanavakohtaisia line-out lähtöjä. Tällöin on helpointa puljata ryhmälähtöjen kanssa tai sitten ottaa kanavakohtaisesti signaali insert-lähdöstä johdolla jossa stereoplugin tip ja ring on juotettu yhteen, tämäkin jos insert send ja return ovat samassa liittimessä. Nytkään ei ole varmaa onko inserttipiste ennen vai jälkeen EQ:n.
 
Se, että olet saanut jotakin kuulumaan vaikka pöytä ei ole päällä saattaa johtua siitä, että mikkietuaste on yhteinen linja- ja mikkisisäänmenoille ja linjasisäänmeno on vaimennettu passiivisesti vastuksilla. EQ:ta ei kyllä silloin tule mukaan mitenkään.
 
Tämän enempää ei oikein pysty sanomaan ilman kytkentäkaavioita tai tuntematta pöydän sielunelämää.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=219364