Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hallu
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Kysymys kitaraefekteistä
Aika:22.09.2013 21:29   (muokattu 23.09.2013 00:29)
Lasze: Olis tarkotus hankkia jonkinlainen efektisetti. Soundit mitä tarvitsen ois: Funk ( esim. Daftpunk random access memories -kitarasoundit), Särö (Joku suht perus, ei tarvitse mitään raskasta hevisäröä) ja joku perus kaiku (Esim. U2 tyylinen?).
 
Onko järkevintä ostaa joku multiefekti vai useempia yksittäisiä. Mitä suosittelette ja suurinpiirteisiä hinta-arvioitakin ottaisin mielellänin vastaan.
 
Kitaraa olen soitellut melko pitkään mutta erillisten efektien kanssa en ole koskaa säätänyt.

 
No Boss SD-1 säristimeksi, joka on halpa kun leipä ja aika usein käytettynäkin tarjolla muutamalla kympillä ja on kuitenkin yksi alansa klassikkoja. Kaikulaitteeksi sitten joku viivekaiku siis delay tms. Itselläni on Boss RE-20, joka on mielestäni hyvä vaan ei ihan halvimmasta päästä. Bossin se gigadelay saattaisi olla monipuolisempi tarpeisiisi, mutta ei ihan halpa sekään. No onhan niitä kun sulla täsmentyy mitä haluat siltä laitteelta. Voisin suositella, että pistäppä harkintaan myös kompressori.
 
Multiefekti ei ole pöllömpi idea sekään ja sillä hoituisi kaikki. Bossin ME-50/70 on ilmeisen hyvä, vaikka sen säröt ei olekaan kerännyt kovin mairittelevia arvioita. Se ei olisi kuitenkaan ihan järkyttävän kallis. Minusta sinun ei kannata sännätä suinpäin ostamaan kaikenmaailman polkimia vaan mieti ihan rauhassa mitä signaaliketjuusi tarvitset. Meinaan, että jos päädyt ostamaan pedaaleja, niin hommaa yksi pedaali kerrallaan ja katso mitä se tekee ja mieti eteenpäin mitä muutosta tarvitset ja silläviisiin rakentelet rauhassa sen signaaliketjusi kuosiin. Samalla opit.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=219362