Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:markkuliini
Alue:Rummut: rumpukamat
Aihe:DW Design Series
Aika:20.09.2013 11:47   (muokattu 20.09.2013 11:52)
pekkap82: Mikäs sen vintagesoundin sitten tekee jos ei runko?
 
Jos rungolle annetaan nimi vintage shell, niin ei se tarkoita vielä mitään. :)
 
Vanhojen settien soundiin vaikuttaa eniten pyöreät reunaviisteet, ja nykyistä ohuemmat vanteet. Myös sekapuusta (esim. mahonki/poppeli/mahonki tai vaahtera/kumipuu/vaahtera) tehdyt rungot antavat oman sävyn monien vanhojen settien soundiin. Vanhat setit eivät ole mitenkään erityisen ohuita millimääräisesti, vaikka niissä saattoi olla vain 3 kerrosta. Kerrokset olivat paksumpia. Myöskin vahvikerenkaat olivat keskimäärin paksumpia ennen.
Vertailun vuoksi Sonorin sarjassa on todella ohut 4 mm tomi- ja snarerunko, jossa vain 2 mm paksu vahvikerengas. Lisäksi kerrokset ovat todella ohuita koska niitä on 9 kpl, jokaisen välissä kerro liimaa.
Nykytekniikalla saadaan puukerrokset ohuemmiksi, ja samalla rungon jännite pienemmäksi. Toisinsanoen runko ei halua niin kovalla voimalla enää suoraksi, ja millimääräisesti voidaan tehdä ohuempia runkoja ja vahvikerenkaat voidaan myös ohentaa tai jättää jopa pois.
 
Myös puun ikääntyminen ja kuivuminen vaikuttaa soundiin ja myös se että vanhaa settiä on joskus soitettu paljon jolloin soundi on auki. Tämä ei tietenkään pidä automaattisesti paikkansa, ihan yhtä monta vanhaa settiä on ollut todella vähällä soitolla.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=30&t=219224