Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:tito
Alue:Rummut: rumpukamat
Aihe:Rumpujen vaimennus
Aika:17.09.2013 20:47   (muokattu 17.09.2013 20:48)
Nyt pitänee aluksi erottaa, että ajatko demppauksella takaa rummun soinnin lyhentämistä vai kokonaisuudessaan hiljaisempaa sointia. Pienillä teipinpaloilla oikeissa kohdissa (kalvon reuna-alueilla, jossain noin max 10 cm reunasta) saa soinnin pituutta lyhennettyä. Tuolla tavalla kuvan mukaan taitettuna vielä niin saa vähän lisää massa mikä edesauttaa kuolettamaan kalvon sointia
http://drumzone.com.au/images/Drum_gaffa_2.jpg?736
 
Tehokkain paikka demppausteipille löytyy soittamalla rumpua ja toisella kädellä kevyesti liikuttelemalla sormea kalvon päällä, teippi siihen paikkaan mistä kalvon sointi kuolee eniten. Ja onhan tähän kaikenlaisia tuotteitakin, kuten moongel joka ei jätä liimajälkiä kalvoon.
 
Mutta jos oikeasti haluaa volumea alas, suosittelen ennemmin testaamaan ihan vaikka pyyhkeitä tms kankaita kalvojen päällä ja demppausteippipalat alakalvoihin.
 
Yksi helppo tapa saada virvelin volumea aisoihin, jota olen käyttänyt pienissä keikkapaikoissa, on laittaa t-paita tai pyyhe virveliständiin ja virveli siihen päälle niin, että pyyhe roikkuu rummun alla koskettamatta alakalvoa. Kangas alakalvon alla estää kuitenkin mukavasti terävää virvelimaton ääntä kantautumasta kokonaisuudessaan tilaan ja yleisölle.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=30&t=219272