Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:tiukkapipo
Alue:Rummut: soittaminen
Aihe:Rumpalien lihaksiston ja luuston puolierot.
Aika:12.09.2013 20:41   (muokattu 12.09.2013 21:03)
statistiÖ: Tämä termi viittaa munnähdäkseni enemmän työskentelyyn, mikä sisältää liiketoistoja esim. xx kg nosteltavilla-siirreltävillä tavaroilla. Rumpujensoitossa järkivoimalla on ns. raskasta jatkuva pieni jokaiseen tai osaan raajoista kohdistuva samanaikainen tai eriaikainen hidas-nopea liike ja tästä aiheutuva koko kropan liikkuminen. Hihatissa tulee mukaan vielä pienehkö kuorma ja kapulat tietysti käsissä. Kestävyyslajista puhutaan, mulle tulee mieleen verrokkina pitkänmatkankävely tai -juoksu...
 
Joo, vaikka rumpukapula onkin suhteellisen kevyt, niin ei se ihan pelkällä tekniikalla liiku, ja kun oikealla kädellä lyödään tuntikaupalla yli 200 iskua minuutissa, niin kyllä se jotakin vaatii - onko kyse sitten lajivoimasta tai miksi sitä nimittäisi.
 
En ole oikea rumpali, nykyisin voi joskus olla monen kuukauden totaalisia rumpalointitaukoja, joiden jälkeen voin soittaa bändin kanssa kylmiltään 3-4 tuntia - olo on aika murjottu seuraavana päivänä. Joskus aiemmin tällaista ei tapahtunut kun soittaminen oli hieman säännöllisempää, tosin olihan silloin ikääkin huomattavasti vähemmän. Bändissä voimme joskua leikkimielellä vaihtaa instrumentteja ja kaverit hyytyvät rummuissa yhden nopean rokkibiisin aikana, vaikka taatusti ovat yleiseltä lihaskunnoltaan minua parempia. Yleensä ongelmana on haikkakäsi joka alkaa heillä hyytyä, pitää lyödä suhteellisen tiheästi, 4-5 minuuttia tuntuu olevan heillä maksimi. Minulla ei välttämättä ole heitä parempi tekniikka, mutta nuorena tapahtunut heitä suurempi soittomääräni on varmaan on muuttanut hermotustani pysyvämmin.
 
Hihat-käden kuormitus on kuitenkin niin poikkeava verraten muihin raajoihin, että uskoisin tuon jotenkin vaikuttavan fysiikkaan silloin kun soittotunteja ja vuosia alkaa kertyä enemmän.
 
Vertaus kestävyyslajiin on varmaan osuva, tuossa tutkimuksessa rumpalia verrataan jalkapalloilijaan, koekaniinina ollut Clem Burke (Blondie), mutta tuossa on mitattu sykettä, hapenottoa ja maitohappopitoisuutta eikä kropan koostumusta:
 
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/7518888.stm
 
(Edit: hieman epäasiallinen kommentti, mutta kun luin tuon tutkimuksen tuloksista - rumpaloinnin aiheuttamista terveyshyödyistä ja suuresta kalorinkulutuksesta, niin tuli mieleen että miltähän Aaron Spears näyttäisi jos hän ei soittaisi rumpuja.)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=52&t=219156