Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:filtteri
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:Apuvälineitä ja apukeinoja kappaleentekoprosessiin
Aika:12.09.2013 17:21
Yleensä ongelmana on, ettei sävellykselle ole asettanut tavoitetta. Jos säveltää mielikuvien tai tavoitteiden (eli käytännössä määrittelee / asettaa rajoitteita sille mitä on tekemässä) perusteella, niin homma on helpompaa. Esim. riffien toisiinsa liittäminen on vaikeaa, jos ei ole mielikuvaa tai ajatusta siitä, mitä riffi itse asiassa tarkoittaa. Jos kriteerinä on pelkästään se, et jokin kuulostaa hyvälle, valinnan mahdollisuuksia on erittäin paljon, ja haarukointi on vaikeaa. Valmiiseen tarinaan (vaikka satu) on yleensä suhteellisesti helppo säveltää, koska tavoite ei koko ajan vaihtele (tai et se on tieodossa), ja voit koko ajan vertailla valmisteilla olevaa sävellystä tarinaan.
 
Inspiroituneena säveltäminen on yleensä helpointa, mutta inspiraation ohitettua samaan tunnelmaan voi olla vaikeaa palata. On tietenkin luonnollista, et esim. iloisena iloisien sävellyksien tunnelmiin on helpompi palata kuin surullisena (näin naiivisti), tai löytää näihin yhtymäkohtia. Itse harvoin palaan vanhoihin sävellyksiin juuri autenttisen tunteen puuttumisen takia, ja koska yleensä vanhaan tunnelmaan palautuminen vaatii paljon henkisiä voimavaroja (mielikuivien kautta hakemista ja tunnelmointia) ja aikaa.
 
Tärkeintä on siis omasta mielestäni kuitenkin tavoite / päämäärä ja se, et on emotionallisesti sidoksissa siihen mitä tekee. Jos tekee riffin pohjalta, niin yritä ymmärtää, miksi pidät siitä ja minkälaiseen ympäristöön se sopii. Jos ei ole tavoittelemassa jotain maailmaa mullistavaa ideaa, niin yleensä se mitä haet, on osa jotain yleisesti käytössä olevaa rakennetta, johon löytyy suht. johdonmukaiset tavat operoida.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=219164