Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hallu
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Line6 POD HD Pro VS AXE-FX Ultra
Aika:08.09.2013 13:24
Decadetroll: Ei ole sen veroinen, lähellekkään. Johan sen kertoo pelkkä hintatasokin, ettei podit koita kilpailla axen kanssa. Osta axe. Tai osta pod. Omista tarpeistahan se riippuu. Midikontrolleri kyllä helpottaa soittohommia.
 
onko sulla mitään muuta perustetta kuin hinta? aloittaja nyt kuitenkin kysyi myös että "millä tavoin laitteet eroavat toisistaan?".
 
Hinta on tietenkin se kriteeri millä me asiantuntemattomat koitamme päätella laitteiden laatua ja ominaisuuksia. Hinta on vain karkea ja epäluotettava mittari, koska se ei kerro muuta kuin minkälaiseen statukseen valmistaja haluaa laitteensa sijoittaa. Valmistajahan voi määritellä hinnan itse täysin mielivaltaisesti. Ei ole mitään virallista riippumatonta virastoa, jolta anottaisiin lupa hinnan korotukseen ja se sitten tutkisi laitteen, että onko se sen arvoinen:-).
 
Markkinataloudessa tietenkin markkinat toimivat jonkinlaisena kontrollina hinnalle, mutta aika karkeana ja johdateltavana. En ymmärrä myöskään ajatusta että podit eivät kilpailisi axen kanssa. Jos laitetta käytetään samaan tarkoitukseen niin totta kai se kilpailee. Jos toinen laite on olennaisesti edullisempi, niin silloin se kilpailee hinnalla (pod). Jos toinen laite on olennaisesti kalliimpi, niin se yrittää kilpailla laadulla tai statuksella (axe). On täysin perusteltu kysymys, miten laitteet eroavat toisistaan. Hinnanhan pystyy kuka tahansa näkemään, mutta kyse onkin siitä, missä määrin laitteet ovat hintansa väärtejä. Tai onko axe parempi, vaan ainoastaan kalliimpi.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=219107