Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Ziggy Bubba
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Soundinne salat
Aika:06.09.2013 19:23   (muokattu 06.09.2013 19:23)
Tässä kun noita kitarakamoja miettii, niin kylläpä tuntuu moni osa lenkissä suorastaan merkityksettömältä. Tietyt osat vaan tekevät eniten siihen omaan soundiin ja soittoon. Joillekin se on kitaran klangi, toisille sen mikit, joillekin yksittäinen pedaali, vahvari tai kaappi. Mikä on kellekin se korvaamattomin osa ketjua? Minkä viimeisenä vaihtaisit pois?
 
Omalla kohdalla esimerkiksi kielivalinnat ovat aika samantekeviä, kunhan vaijerit ovat sopivan tiukat niin homma toimii. Myös piuhat yleensä ajavat asiansa jos ne vaan päästävät soundin läpi ilman häiriöitä. Näissä molemmissa voi toki olla omissa korvissa paljon harjaantumisen puutetta, se myönnettäköön.
 
Kun kerran aiheesta keskustelua herätän, kerron omistani. Vahvari (omalla kohdalla nuppi) tuo selkeästi sen selkeimmän värityksen ääneen, melkeinpä jokaisella kitaralla. Jonkun sortin tubescreamer-tyylinen OD-purkki on myös suht pakollinen soundin tiukentamiseen. Hyvä delay on myös tarpeen vähän joka tilanteessa, miksei myös reverb (varsinkin sen pienen tilasoundin tuomiseen nauhoituksissa).
 
Tarkennus: sormia ei lasketa tähän. Tämä on kitarakamapalsta. Yksi unohtui omista kamoista, Shallerin hihnalukot.
 
Kertokaas siis rohkeasti fiiliksiänne aiheesta.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=219086