Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:ReBeat
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Kotisoittelu mikserin läpi?
Aika:06.09.2013 00:59
RaskasMielinen: Tarkoitin kysymykselläni, että kun kerran voin valita, niin minkä impedanssin (ja sitä vastavaan keinokuorman) valitse vahvistimesta?! Kun lähtö on balansoitu ja kun kyseessä on aktiivikaiutin, niin onko sillä mitään väliä a) kaiutinten tuottamaan äänenpaineeseen (db) b) soundiin?
 
Ei siinä pitäis mitään valtavia eroja tulla soundiin. Kyllä siinä siis jollain oskilloskoopilla varmaan pystyttäis havaitsemaan soundieroja eri ohmeilla, mutta kyllä ne eri lähdöt vahvareissa rakennetaan niin että ne kuulostais keskenään samalta. Ja lopulliseen volumeteho-hommaan noilla ohmeilla ei ole varsinkaan tossa tilanteessa mitään merkitystä. Normaalistikin putkivahvistimista lähtee tehoa kutakuinkin saman verran kaikkiin eri ohmisiin ulostuloihin. Sitten kun sulla on välissä vielä se Koch, josta otetaan linjatasoista signaalia, niin saatavaan loppuvolumeen vaikuttaa enää se että missä asennossa sun mikserin liu'ut on ja onko sulla mikserin perässä 10 watin aktiivikaiuttimet vai seittemän kilowattiset PA-kamat. Kochissa ei näytä olevan mitään level-säätöä sille linjatasoiselle ulostulolle, joten mikseristä sitten säädetään se "imuvoimakkuus" ja päätevahvistimesta tai aktiivikaapeista vielä lopullinen vahvistus.
 
Täytyypä siis kokeilla, multa noita high gain -kitaranuppeja löytyy muutamia...:) BTW, sekä basson että myös kitaran kanssa: laitanko vahvistimen EQ:n neutraalille (joka potikka keskiasentoon) ja equtan sitten nimenomaan vain mikserin EQ:sta?!!
 
Mä lähtisin liikkeelle toisin päin. Eli vahvistimesta mahdollisimman valmista soundia, mahdollisimman lujaa Kochiin.... ja mikseristä eq:ta perään vain jos tarvii.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=219068