Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Werihukka
Alue:Bänditoiminta
Aihe:Minne katosi mielenkiinto?
Aika:30.08.2013 20:56
Kaikki yllämainittu hyviä pointteja, mutta kaikki tuo on kyllä ollut tiedossa jo. Se ei siltikään selitä tiettyjä asioita. Tosi monet noista musan jakelukanavista on kuollut promootioarvoltaan nollaan. Mun mielestä ei sen takia, että musaa on enemmän, vaan sen takia, että ihmisten aktiivisuus niillä sivuistoilla on vaan käytännössä loppunut.
 
Tästä hyvä esimerkki Last.fm, joka perustusvaiheessa kuhisi porukkaa kertomassa ryhmien keskustelupalstoilla suosikkiyhtyeistä ja uusista tuttavuuksista. Tällä hetkellä se on melkonen aavesivusto, jossa ihmiset vaan scroblaa kuuntelemaansa musaa ilman järkevää syytä sivuilleen, joita harvemmin kukaan käy katselemassa.
 
Myspace oli myös jossain vaiheessa aktiivinen, blogeja käytiin lukemassa ja kommentoimassa ynnä muuta. Nyt sekin on täytynyt vain hylätä, koska se on yksinkertaisesti niin kuollut.
 
Facebook on tällä hetkellä varmaan se "paras" vaihtoehto, mutta sekään ei ole käyttäjäkunnaltaan aktiivista. Pääasiallinen aktiviteetti on "tykätä" jostakin.
 
Lisäksi suurin osa nuorisosta kuuntelee pelkkää tämänhetken valtavirtaa eli bileräppiä (Cheek, JVG yms) eikä rock/metallibändit ole missään määrin muodissa eikä cooleja tänä aikana (vrt. Loirin euroviisuvoitto ja silloinen metallihuuma yms) - tuo ikäluokkahan on se joka eniten musiikkia kuluttaa eli muusikoille tuottaa.
 
En nyt siis tarkoita, että olisi tarve rahallisesti menestyä. Aikoinaan vaan se pieni porukka, joka esim. meikäläisen yhtyeitä aktiivisesti seurasi, oli aidosti innoissaan siitä kun jotain uutta julkaistiin. Nykyään se seuraavien ihmisten määrä on moninkertainen, mutta se aito innostus on hävinnyt matkan varrella johonkin.
 
Musiikin nopeutunut vanheneminen on myös tuttu juttu; pitää tuottaa koko ajan uutta sisältöä: vanhanaikainen "2 kolmen biisin demolevyä vuodessa joita sitten yritään myydä kavereille ylihintaan" ei ole yhtään mitään vaan "yksi biisi kuussa nettiin" (ja netti on nykyään yhtäkuin Facebook) - formaatti on paljon toimivampi. Nauhottaa vaikka etukäteen 12 biisiä ja julkaisee ne vuoden mittaan kuukausittain. Eikös tätä joku bändi kokeillut jo vuosia sitten?
 
Tommosia yhden-kahden biisin julkaisujakin tuli kokeiltua, mutta siihen vastaus kuuntelijoilta oli, että saisko ens kerralla vähän enemmän biisejä.
 
Yhen nimeltämainitsemattoman yhtyeen kanssa julkastiin tänä vuonna jo pari EP:tä ja vuos takaperin kans yks EP ja porukka haluaa heti vain lisää ja uutta matskua, vaikkei uusimmastakaan ole kuin korkeintaan muutama kuukaus aikaa. Ei semmoseen kysyntään ole mahdollista vastata 0 budjetilla :D Ja vaikka kysyntää kaikesta päätellen on, niin mitään fanituotteita nyt ei ainakaan kukaa tunnu ostavan vaikka tarjolla olis.
 
Mutta eihän siinä auta mikään, kun asiat on niinkun ne on. Tässä vaan on tullut huvikseen mietittyä, että mikä tämän suuntaisen muutoksen on aiheuttanut.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=12&t=218976