Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:levesinet
Alue:Klassinen
Aihe:Melodista vai pikemminkin harmonista musiikkia?
Aika:25.08.2013 15:47
Primates: Vastauksesi perusteella olen kuitenkin oikeilla jäljillä siinä, että aivan ummikoilla melodisuus ja tonaalisuus sekoittuvat perusteettomasti.
 
Ummikot eivät tietenkään pysty keskustelemaan musiikista käyttäen tieteellistä termistöä, joka on heille pääosin tuntematon. En ole törmännyt musiikinteoriassa melodisuuden määritelmään. Sen sijaan melodia, harmonia, kontrapunkti, polyfonia, monofonia, homofonia jne. ovat käsitteitä, joita on määritelty. Sitten on tietenkin sellainen pulma, että käytännössä musiikki ei noudata kauniisti teorioita eli teoriat eivät aina onnistu selkeästi selittämään musiikkia. Antamasi esimerkit ovat heti hiukan pulmallisia.
 
Kun isältäni joskus kyseltiin musiikkimakua, niin hänkin kuvaili olevansa mieltynyt sellaiseen "melodiseen" musiikkiin. Mutta ei ole mitään takeita että hän laskisi antamasi Bachin ja Chopinin esimerkit "melodisiksi". Oikeastaan en tiedä tarkemmin kuin että ainakin osa Beatlesien tuotannosta on "melodista" ja että tien päällä usein kelpaa se mikä radiossa sattuu soimaan. :D
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=9&t=218893