Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Laulava Kylätohtori
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Onko suomi maailma kovin musiikkivälineiden tuottaja?
Aika:24.08.2013 09:52
Jucciz: Aikanaan vuonna 2001 tai 2002 kun opiskelin yliopistolla, markkinoinnin luennolla tehtiin aika alkumetreillä selväksi kaksi seikkaa:
 
1) kyllä tässä maassa osataan tehdä vaikka mitä ja vaikka kuinka laadukkaasti
2) ei tässä maassa saateri osata markkinoida mitään
 
Eli joo, näkisin, että sun havainnoissa voi hyvinkin olla perää.
 
Täällä osataan, mutta täällä ei osata tehdä siitä oikealla tavalla numeroa, jotta joku muukin kiinnostuisi. Tai tällai mulle opetettiin reilu 10 vuotta sitten. Liekö sama ongelma edelleen voimassa.

 
Tämä on edelleen Suomen kilpailukyvyn ongelma numero yksi - ei palkat. Suomessa on innovaatioita ym. mutta niitä ei osata muuttaa rahaksi. Eräs asiantuntija sanoi jossain artikkelissa, että Suomen kilpailukyvyn ongelma eivät ole palkat, vaan osaamattomuus johtamisessa ja markkinoinnissa. Tämä on niin kovin helppo uskoa ja olla samaa mieltä.
 
Miten Suomi edes voisi kilpailla palkoilla? Ja miten on mahdollista, että esim. Saksalla, jossa on paljon kovemmat palkat, menee paremmin kuin Suomella. Tämänhän pitäisi olla mahdottomuus, jos EK:n ulina kilpailukyvystä pitäisi paikkansa.
 
Mutta joo, onhan täällä ulkomaillakin menestyneitä kuten Mad Professor ja Ruokangas (hatunnosto siitä, etteivät ole rahan perässä siirtyneet massavalmistukseen) ym. Mutta totuus on, että osataan sitä muuallakin. Kyllä myös muualla on kovatasoisia pikkupajoja, jotka tekevät laatutuotteita. Tosin, jos halutaan maailma valloittaa, niin itse tuotteen merkitys vähenee ja katse siirtyy markkinointiin. Kyllä paskakin saadaan myytyä oikealla markkinoinnilla, mutta paraskin tuote jää käteen, jos markkinointia ei osata...
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=218879