Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:mpekkanen
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Onko suomi maailma kovin musiikkivälineiden tuottaja?
Aika:24.08.2013 00:16
warlock: Joo mä luin myös jostain että ruokangas ei halua lähteä ns. liukuhihna linjalle vaikka tilausta varmasti olisikin. Mun mielestä viisasta. Varmasti jos haluis olla rahan ahne niin kyllähän sitä enemmän tuohta tekis jos surffais nimellä ja tyrkkäis soitinta liukuhihnalta pihalle. Varmasti siltikin laatu olis ok mut ei ne olis enään niin yksilöllisiä kuin nyt ovat.
 
Aika moni valmistajahan on aloittanut juurikin näin. On ensin tehty todella hyviä soittimia ja sitten markkinoiden kasvaessa Esim. Fender tai joku muu isompi yhtiö on ostanyt firman ja siirtänyt osan tuotannosta halvempiin maihin. Siitä on sitten lähtenyt sen soittimen "alamäki". Soittimia on kyllä siitä eteenpäin sitten tehty moninkertaisesti aikaisempaan nähden. Usein myös niiden soittimien maine on sieltä ajalta kun ne olivat vielä pikkupajan tuotoksia.
 
Korjaan tähän nyt heti jos jollakin on hernepussi käsissä, ettei se tarkoita sitä että ne kitarat joita tehdään isommalla tuotannolla olisi sen rahan arvoisia joilla ne myydään. Kuitenkin on todennäköistä että niiden hinta on hieman tippunut kun niitä tehdään isommissa erissä ja todennäköisesti se myös saattaa vaikuittaa siihen laatuunkin.
Minusta Ruokangas, Lottonen, Amfisound esim. ovat hyviä esimerkkejä siitä ettei täällä Suomessa kannata rakentaa kuin todella hyviä soittimia. Kustannukset ovat niin kovat ,että eihän siinä olisi muuten mitään järkeä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=218879