Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:tarmo
Alue:Koskettimet
Aihe:Kosketinsoittaja kaipaa pikaista apua!
Aika:20.08.2013 18:17
musamies: En tiedä onko teillä muilla pullat paremmin uunissa, itsellä saattaa uuden opettelemisessa tulla vastaan, että jos olen kovin kokeilevassa vaiheessa jonkun biisin suhteen, voi säestettävän mielestä säestys olla liian monimutkainen tai kummallinen.
 
Ehkäpä katsomme asiaa eri näkövinkkelistä. Mä perustan säestykset, bändisoitot, ym. suht samoihin tyylilajikohtaisiin lainalaisuuksiin ja omaan tilannekohtaiseen harkintaan. Toistaiseksi ei ole ollut tarvetta viedä soittoa perusasioiden osalta "kokeilevaan" suuntaan.
 
Siksi voi joitain biisejä kokeilla etukäteen vaikka laulutaidot ei olisi parhaat mahdolliset siten, että säestääkin itseä ja tämä vetää mahdollisesti soittoa solistiystävälliseen suuntaan.
 
Mutta jos sekä laulu että soittotaidot on sieltä aloittelevammasta päästä, kannattaako silloin yrittää opettaa itseään? Lähinnä viittaan tällä ketjun aloittajan tarpeisiin... Rohkenen väittää, että itseään säestämällä ei välttämättä kehity hyväksi muiden säestämisessä.
 
Toinen pulma on kun harva solisti haluaa kokeilla vähän mitä biisejä vaan.
 
Kirjastoista löytyy mukavasti play along -tyyppistä matskua.
 
Muutenkin kiipparien soittoa on ehkä helpompi harjoitella bändikelpoiseksi ensin pienehkössä porukassa, vaikka basisti mukaan seuraavaksi ja sitten rumpali...
 
Perusasioiden kannalta olennaisinta on oppia kuuntelemaan mitä muut bändissä tekee ja löytää sitä kautta paikka omalle instrumentilleen. Siitäpä se sitten...
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=218792