Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:jumara
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Fenderin Stratoa hankkimassa!
Aika:17.08.2013 23:14   (muokattu 17.08.2013 23:16)
mattim: Mulla on noi ATE ja AST musamaailman mallit käsillä ja eivät ne isoja ole. Isolla tarkoitan tuumanpaksuista.
 
Useamman Tokai Japsi-straton omistavana/-neena voin yhtyä siihen, että eipä nuo kovin paksukaulaisia ole. Paitsi yhä omistuksessa oleva 2004 AST-50 GS ("Golden Sunburst" eli 2-tone sunburst), jossa on enemmän "55-57" -kaulaprofiili eli selkeästi paksumpi ja radiuskin on enempi vintage. Mahtisoitin ja mahtiklangi, mutta selkeästi enemmän vaatii töitä kuin 60-lukuisilla spekseillä varustetut sukulaisensa.
 
Alkuperäiseen kysymykseen pari sanaa. Fenderin Mexico-strato on tunnetun merkin halpissoitin, joka ei sisällä mitään kovin laadukasta ainesosaa, ellei sellaiseksi luokittele F-logoa.
 
Mikit ovat halpoja ja tummasoundisia keraamisilla magneeteilla varustettuja, puut ovat ihan ok mutta usein tukkoon maalattuja, virittimet modernia bulkkia ja runko kustannussäästösyistä läpikoverrettua jotta samaan sapluunaan saadaan tehtyä halvalla erilaisia mikitysvaihtoehtoja. Ei mitään halpisscheiBea sanan varsinaisessa merkityksessä, mutta hädin tuskin keskinkertainen esitys. Positiivista on mielestäni melko miellyttävä kaula.
 
Joku sanoisi, että hyvä alusta modauksille, mutta jälkiasennusosiinkin menee sen verran fyrkkaa, että valmiiksi hyvän saa samalla rahalla. Esim. Tokain TST-sarjan stratot ovat pari sataa kalliimpia, mutta huomattavasti laadukkaampia ja perinnetietoisempia - löytyy (uudistetut, liekö enää Gotohin valmistamat?) Alnico-mikit vakiona, hyvälaatuinen talla, kluson-virittimet, SSS-routtaus ja nykyään jopa F-tyylin lapa. Tuli tuollainen kotiutettua vähän aikaa sitten ja taitaa olla aika lähellä viimeinen strato, jonka tarviin. Upea laitos.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=217819