Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:coffee
Alue:Elektroninen ja elektroakustinen musiikki
Aihe:Mikä rumpukone 80-90 tyyppisen musan tekoon?
Aika:14.08.2013 16:42
maelstorm: tosiasiassa tollasen hardware-kasan luonne on se, että on paljon laatikkoa ja paljon opeteltavaa ja säädettävää. ja maksettavaa. mut soundissa ei todennäköisesti voita (enää) mitään. ja on noissakin laitteissa lopulta siellä sisällä tietokonepiiri(t), jotka noi asiat tekee. kunnon vintage-kamat uloslaskien tokikin.
 
"Soundin" vertailu on siinä mielessä haastavaa, että usein erilaisissa softademoissa keskitytään jonkin emulaation yksittäisiin nyansseihin. Tässäkin tapauksessa kokonaisuus on kuitenkin enemmän kuin osiensa summa. Koko prosessi hardiksella johtaa erilaiseen lopputulokseen kuin itb-työskentely. Esimerkiksi UR:n Seawolf lienee nykymittapuulla aika surkeasti tuotettu ja miksattu. Väitän, että harva silti veikkaisi raitaa tietokoneella tehdyksi. Onko tulos parempi on sitten enemmän mielipidekysymys.
 
Noissa Volcissa on mielestäni ymmärretty hyvin tuo instrumentin tai grooveboxin käsite. Voit tylsänä sadepäivänä napata vaikka pelkän rumpukoneen käteen ja keskittyä muutaman patternin hiomiseen. Kun sitten inspiraatio iskee, ei tarvitse lähteä puhtaalta pöydältä liikkeelle. Toki plugareinakin löytyy vastaavia ratkaisuja, mutta niistä puuttuu se käsillä tekemisen meininki. Nuo Volcat on vaan sen verran rajoittuneita laitteina, että veikkaan niitä olevan kohta halvalla tarjolla torin puolella, kun jengi kyllästyy soundipalettiin.
 
Sampleri on mielestäni paras valinta rummuille siksi, että nykyisin levyilläkin rumpu- ja perkussiosoundit on hyvin kompressoituja ja muutoin prosessoituja. Jos kyseistä soundia hakee analogikoneilla, tarvitaan vähintään kompressori (joku spedu välttänee) ja mikseri hyvällä eq:lla (esim. Bossin BX-sarja ;).
 
Tuli silti mieleeni yksi hyvä ja halpa ghettorumpukone, hinnat on vissiin tainneet pyöriä siinä 50 euron tuntumassa - Boss DR-660/670. Täällä ainakin infoa: http://awolfe.home.xs4all.nl/studio660.htm
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=7&t=216822