Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:mpekkanen
Alue:Kitarat: akustinen
Aihe:Tietoja kummallisesta kitarasta.
Aika:05.08.2013 10:43
Itsellä on ollut pari tällaista ja toinen oli slide kitarana ja toinen tres kitarana. Toiseen vaihettiin virityskoneet ja satula ja siitä tehtiin lap steel kitara. Eihän nämä ihan kauhean pitkäsoundisia pelejä ole steel/slide soitossa ,mutta siinä ei niin tuo pieni epävireisyys haittaa.
Toisesta tällaisesta tuli joskus tehtyä tres kitara, mutta sen hävitin pois sen takia että siinä jäi ne kielet hieman liian kauksi toisistaan. Tres kitarassahan on kolme kahden kielen paria.
Kyllähän Kuubassa on tehty tres kitaroita ihan tavallisista akustisista,mutta taitaa ne oikeat tres kitarat olla hieman lyhyempiä skaalaltansa ja myös tuo otelaudan leveys on hieman normaali akustista kapeampi. Ei ainakaan minulta oikein onnistu tressin soitto jos se on normaali akustisesta tehty. Siihen hommaan aivan liian iso tai sitten pitäisi olla todella isot kädet :)
 
Se mikä näissä Neuvostokitaroissa on yleensä huono ,niin on virittimet. Monesti ovat niin jäykät että ei meinaa jaksaa sormivoimilla saada viritettyä.
Sitten jos ajattelee kitaran arvoa niin monesti ne virittimet voivat olla kalliimmat kuin itse kitara.
Jos on kuitenkin jäänyt ylimääräiset virityskoneistot tai löytää sellaisen yksilön missä ne toimii niin kyllä näistä tähän slide soittoon saa ihan soitettavia kitaroita. Ei ehkä maailman parhaita ,mutta jos hinta on jossain kirpparilla parikymppiä niin eipä se päätä kyllä huimaa.
 
Ihan aloittelijan ei kyllä kannata tällaista hommata edes slide soittoon ,mutta jos on jo pidempään soitellut niin kyllä näistäkin osaa iloa repiä irti :)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=51&t=218536