Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:s151669
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Hartke LH500 jäähdytyksen aivopierut
Aika:31.07.2013 10:07
Kävipä niin, että otsikon mukainen bassonuppi hajosi kesken keikan. 4 Ohmin kuormaan ajelin, kun oli isompi tila ja ylimääräinen kaappi. Takuuhuolto tehty, oikoseen kärähtäneet päätekivet vaihdettu.
 
tuolla http://music-electronics-forum.com/t30702/ on vähän keskustelua vastaavasta tapauksesta ja kytkentäkaavio..
 
Mitäs nyt jottei vastaavaa tapahdu uudestaan ?
 
kaaviota tutkimalla R41 on näköjään korvattu uudemmissa versioissa hyppylangalla eli lisää jenkaa jäähdytysrivan tuulettimeen. Omassani on edelleen 39Ohmin vastus, eli tuossa on yksi ilmeinen korjaus.
 
Samoin R37 on näköjään pienentynyt, ja se määrää tuulettimien tyhjäkäyntikierrosluvun. Toinen ilmeinen korjauksen paikka, joskin Q6:n alkaessa johtaa tuon arvolla ei enää ole merkitystä.
 
Vaan se tuuletus: Laitteessa on 2 tuuletinta. Toinen on putkimaisen jäähdytysrivan sisäpäässä. Ulkopäässä on ritilä, ja tuuletin _imee_ ilmaa sen jäähdytysputken läpi laitteen sisään. Toinen tuuletin on kotelon takaseinässä, ja sekin _imee_ ilmaa laitteen sisään. Lisäksi laitteen etuseinässä on reikä, jossa on suodatin, joka suodattaa pölyt pois laitteen sisältä puhallettavasta ilmasta. WTF ?
 
Meikäläisen logiikalla sen jäähdytysripaputken tuulettimen kannattaisi ehkä puhaltaa sinne jäähdytysripaan, jolloin kotelotuuletin ja jäähdytysyripatuuletin yhdessä kierrättäisivät tehokkaammin ilmaa sensijaan että ne molemmat yrittävät tunkea poistoilman siitä etulevyn mitättömästä filtteristä läpi. Vai ?
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=218481