Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Janus
Alue:Koskettimet
Aihe:Numa Organ?
Aika:26.07.2013 00:44
Mulla oli Numa testilainassa viikon + yhden keikan verran. Paljon hyvää, etenkin paino (ihan käsittämättömän kevyt, tatsi kuitenkin todella hyvä), mutta paljon jäi myös kysymysmerkkejä, joiden takia tsiigailen nyt vielä ainakin toistaiseksi muitakin merkkejä ennen ostopäätöstä. Sikäli jos erillistä klooniurkua edes tarvitsen: aikeissa on ostaa ylimääräisen ilmestyessä budjettiin joku modernimpi lepasimulaattori kuin Dynacord tai Boss RT-20, esim. juuri Ventilator, ja ajaa siihen erillisestä ulostulosta Kurzweilin KB3-soundeja. Itse asiassa, juuri tuossa keikkasetupissa ohjasin Numa Organilla välillä myös Kurzweilia multitimbraalina (joko urkusoundien layerina tai sit ihan pelkiltään) ja hämmästyin siitä, miten autenttisilta Kurzin KB3-soundit alkoivat entisestään tuntua oikealla urkutatsilla soitettuna: ero Numaan ei ollut loppupeleissä kovin iso.
 
Plussia ja miinuksia mielivaltaisessa järjestyksessä muistin varassa:
 
+ kevyt!
+ erittäin hyvä urkutatsi
+ presettinäppäimet (jotka saa myös disabloitua / toimimaan midikontrollitilassa ekstraoktaavina) - ihmetyttää tosin, miksei niitä voinut samantien tehdä "autenttisesti" jäämään pohjaan. Lisäksi, virtuaaligenis ei pysy perässä nopeaan tahtiin presettikoskettimia vatkatessa ("filtteriefekti").
 
- rankka Deep Purple:mainen overdrive säröosiossa ei ollut mitenkään erikoinen, selkeästi laite sopii enemmän urkujazziin, gospeliin jne. kamaan (Joey DeFransescon nimellä ei ratsasteta suotta): tämä ei varmaankaan ole ongelma ulkoisen lepasimulaattorin kanssa
- midikontrolleritilassa vaakasuora pitch bend ja modulaatio a) tuntuivat oudoilta ja b) pitch bend jopa jotenkin "tahmealta" - ei lähettänyt dataa riittävän nopeasti? En tosin ehtinyt diagnosoida, olisiko vika voinut olla vastaanottavan laitteen päässä (multitimbral Kurz PC3K8)...
- rankasti vatkatessa fyysisistä drawbareista yksi jäi käteen - oli helppo kuitenkin sijoittaa takaisin paikalleen
- 1300,- hintaankin kuitenkin hieman one trick pony - mitä esim. Nord Electro 4D (61-kosk.) voisi tarjota vain hieman isommalla sijoituksella?
 
??? - urussa mahdollisuus käyttispäivityksille (dedikoitu mini-USB-liitin) - onko jatkossa luvassa parannusta esim. särö/vahvistinmallinnukseen?
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=218377