Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:maelstorm
Alue:Rock, pop, alternative
Aihe:Goottirock
Aika:13.07.2013 23:36
Kyllä tämä taitaa niin olla, että kaikki mielenkiintoinen on tapahtunut aina jotensakin koko genren ulkopuolella tai sen reunamilla, mutta itsetietoisesti gootti-identiteetillä tehdyt levyt ovat hyviä tosissaan korkeintaan gooteille, ja muille ihmisille sitten kalkkunahuumorina. Avauksessa mainitut jättiläiset ovat kaikki tärkeitä länsimaiselle kevyelle musiikille, eivät pelkästään gootille joka on kuitenkin todella marginaalissa elävä skene ja pikemminkin vaatemyyntiin kuin levymyyntiin pohjautuva sellainen.
 
Avauksesta jäi puuttumaan ainostaan Joy Division niistä bändeistä, jotka tähän asiaan kuuluvat niin kiinteästi, että levyt myyvät vieläkin ja bändejä perustetaan nämä levyt esikuviksi nostaen... Nyt on sitten sekin jätti mainittu.
 
Sisters of Mercyn vaiheet floodlandin sisältäen mutta ennen kaikkea sitä ennen ovat kaiketi aiheen ydintä eniten lähellä. kuitenkin sisters ei bändinä toimiessaan vielä toteuttanut mitään kaavaa, vaan loi asioita joita muut sitten lähtivät kopioimaan, usein syyllistyen surulliseen orjallisuuteen matkimisessaan.
 
Joskus gootin yhteyteen laitetaan 4AD merkille levyttänyt Dead Can Dance, mainittakoon nyt sekin erikseen kun on niitä punk-skenen epämääräisestä vapaudesta ponnistaneita yhtyeitä, joita gootit usein kuuntelevat ja jotka jäivät elämään ja vaikuttamaan merkittävästi länsimaisen kevyen musiikin kaanoniin. kuin JD, Cure ja kumppanit siinä mielessä.
 
vaikka yleisö oli yhteinen niin minusta kuitenkin tämän genren jättiläiset ovat keskenään aivan erilaisia bändejä soinniltaan ja laulaja/sanoittajan sielujen maisemat ovat myös melko erilaisia. Joitain yhtymäkohtia on kuitenkin löydettävissä, tekstien puolelta ehkä enemmän kuin musiikin soinnin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=3&t=218185