Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:vanha_pieru
Alue:Koskettimet
Aihe:Työasema 1000-1500 ¤?
Aika:12.07.2013 09:21   (muokattu 12.07.2013 09:24)
Tarkoitus on joskus lähiaikoina hankkia ensimmäinen työasema, jossa on 88 kosketinta ja joka asettuu hintaluokkaan 1 000-1500 €. Mielessä on lähinnä nämä mallit:
Kurzweil PC3LE 8 (http://www.thomann.de/fi/kurzweil_pc3le_8.htm)
Yamaha MOX 8 (http://www.thomann.de/fi/yamaha_mox_8.htm)
ja kolme Korgin mallia, Kross (http://www.thomann.de/fi/korg_kross_88.htm),
M50 (http://www.dlxmusic.fi/Product/product.aspx?id=160592)
ja Krome (http://www.thomann.de/fi/korg_pro_krome_88_keys.htm)
Suurimmaksi osaksi haluan työaseman ihan kotisoittelua varten: teen omia äänityksiä ja soittelen omaksi ilokseni; keikkoja tulee näillä näkymin olemaan harvakseltaan, jos ollenkaan. Eniten haen progesoundeja (Rick Wakeman - Yes ja sooloura, Rick Wright - Pink Floyd, Tony Banks - Genesis, Clive Nolan - mm. Pendragon, Martin Orford - IQ, Mark Kelly - Marillion, jne.), toisalta viehättää jonkin verran myös esimerkiksi Jean Michel Jarren varhaistuotannon syntikkapulputus sekä syntikkapop vaikkapa Depeche Moden ja 80-luvun Rushin tyyliin.
Joten mitä noista yllämainituista soittimista suosittelisitte ja mitä mahdollisesti kehoittaisitte välttämään? Tarkoitus olisi ostaa soitin pitkäaikaiseen käyttöön, joten sen pitäisi olla silloin sekä kestävä että monipuolinen.
Erityisesti toivon kommentteja tämäntyyppisiin kysymyksiin:
1. Missä noista on parhaat soundit progeen, syntikkapoppiiin ja -pulputukseen, ihan lähtien mellotronista, Moogista, Hammond-uruista, mutta myös modernimmista soundeista?
2. Mikä on monipuolisin soitin työasemaominaisuuksiltaan, omien kappaleiden työstämiseen?
3. Millaisia ovat kyseisten laitteiden äänenmuokkausmahdollisuudet, reaaliaikaisesti ja muuten?
Sen sijaan esimerkiksi pianosoundeilla ja valmiilla taustasäestyksillä ei ole itselleni merkitystä, joten niistä en niin kaipaa kommenttejakaan. Niiden sijaan aion tehdä omia rumpukomppeja, arpeggioita, sekvensseriosuuksia, soundikokeiluja ja perussoitantaa varsinkin syntikkasoundeilla.
Olisin kiinnostunut lukemaan mnettiläisten kokemuksia, ajatuksia ja suosituksia noista viidestä mallista - muitakin voi toki ehdottaa, jos vaan kyse on 88-koskettimisesta mallista, joka jää hinnaltaan reilusti alle parin tonnin. Osaan toki itsekin lukea ominaisuuksista internetistä ja katsella Youtube-klippejä ja olen käynyt parissa kaupassa koesoittamassa Kurzweilia ja Korgeja, mutta kun ei niistä ole tuon enempää omakohtaisia kokemuksia, niin muiden mielipiteitä tässä kyselen valintapäätöksen helpottamiseksi.
Kiitoksia jo etukäteen!
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=218167