Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:jannu
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Kommentteja miksauksesta
Aika:10.07.2013 20:24
mct76: Kitarat: Peavey Revalver
Basso: Amplitube 3
Rummut: Superior Drummer The Metal Foundry SDX
Kuorot ja jouset: Miroslav Philharmonic
Muut "synat": Dimension Pro
Laulut: ihminen

 
Ok, jotain tämän suuntaista arvelinkin. Mulla ei tähän hätään ollut mahdollisuutta kuunnella kuin kuulokkeilla, mutta kyllä perusasiat tulivat selväksi.
 
Kyllähän tuo kokonaisuus kuulostaa ihan perusterveeltä, vaikkakin perin muoviselta.
 
SD:n pannut nyt vaan soundaavat tuolta että ei siinä mitään, ihan genreuskollinen meno. Ei ne periaatteessa kuulostaneet yhtään sen irrallisemmalta kuin muutkaan soittimet keskenään. Tavallaan tossa oli vähän sellainen meininki, että useammasta erilaisesta sileäpintaisesta palasesta oli yritetty saada aikaan yhtenäinen kokonaisuus, mutta saumat paistaa vähän turhan paljon. Eniten kävi korvaan toi piano, josta häviää tila ympäriltä heti kun biisi paukahtaa käyntiin ja se alkaa kuulostaa tosi lelulta.
 
Ehkä yrittäisin ajaa noita eri soittimia samoihin stereoryhmiin ja kokeilla kevyesti jotain kompressoria, jota vasten saisi niitä saumoja piiloon ja "liimattua" kokonaisuutta paremmin kokoon. Mitään lofia ei tartte lähteä tavoittelemaan, mutta kyllä esim. tohon pianoon kaikuineen voisi kokeilla ajaa jotain kevyttä säröä.
 
Ja kitaroihin lisäisin ainakin presenceä. Sellainen tietty keskialueen purevuus noista kepeistä puuttuu joka paljastaa välittömästi että ollaan softasoundien kanssa tekemisissä.
 
Laulua uskaltaisi efektoida varmaan hieman rankemminkin. Ei siis koko biisin mitalta välttämättä, mutta aavistuksen iskelmällinen lähestymistapa tuossa kokonaisuudessa on nyt.
 
Tämmöisiä tuli mieleen näin päällimmäisenä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=218126