Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Objectif Lune
Alue:Yleistä keskustelua musiikista
Aihe:Suomen rockskenen hierarkisuus
Aika:10.07.2013 14:12
En tarkoittanut sokeana rakkaudesta halailemista, vaikka jonkun verran sitäkin elämään ja musisointiin mahtuu ilman, että homma menee reisille.
 
Tietenkin musiikkia tehdään yleisölle ja todellinen mittari musiikille on yleisön reaktio, eikä tähdet arvosteluissa tai selkääntaputtelujen määrä. Kuitenkin uran alkuvaiheessa bändissä soittaminen ei ole joka tilanteessa kovinkaan kannustavaa. Tyypillinen tilanne on se, että muut bändit, keikkapaikat ja levy-yhtiöt eivät vastaa yhteydenottoihin eikä sitä yleisöäkään niin paljoa keikoilla käy. Varmasti melkein kaikki isoimmistakin bändeistä ovat olleet joskus samassa tilanteessa. Siinä tilanteessa on aika iso juttu, jos joku taputtaa selkään ja sanoo esimerkiksi: "Kyllä se siitä! Oli tosi hyvä se keikan vika biisi. Hittiainesta!"
 
Tietenkin tuohon voi vastata, että hankala alku karsii epäkelvot yksilöt, mutta toisaalta homma voi mennä niin, että se karsii myös monia tunteellisesit herkkiä yksilöitä, joilla olisi vaikka kuinka paljon annettavaa. Ei mun mielestä kaikkien muusikoiden tarvitse olla kyynisiä kovanaamoja, jotka erakkoina vääntävät niska limassa parempia biisejä ja näyttävät keskaria kaikille, joiden kanssa hengaamisesta ei ole hyötyä.
 
Luulen, että näissä rakenteissa voi olla vastauksia myös nyt netissä vellovaan keskusteluun siitä, miksi naisia on rockbändeissä niin vähän.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=1&t=218123