Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Objectif Lune
Alue:Yleistä keskustelua musiikista
Aihe:Suomen rockskenen hierarkisuus
Aika:10.07.2013 01:30   (muokattu 10.07.2013 01:38)
Krice: En ymmärrä mistä puhut, mutta jos ajatellaan esim. Nightwishiä, niin tulivat jostakin Kiteeltä, jossa ei varmaan apua paljon annettu tai pyydetty, mutta kun yhtye osaa homman niin puskeehan se sieltä väkisinkin esille. Ei siinä tarvita mitään alan ihmisten selkääntaputtelua ja positiivisia fiiliksiä, vaan faneja, jotka kustantavat koko sirkuksen.
 
On ihan totta, että osa bändiestä osaa toteuttaa tuon "amerikkalaisen unelman" tosi hyvin. Huomaat varmaan, että tuossa ajattelussa on todella american dream -fibat. "Kunkin tulee pärjätä omillaan ja jos on kyllin hyvä niin kyllä menestyy". Musa-alalla se tietenkin pätee tiettyyn rajaan asti, mutta en usko, että säkään olet sitä mieltä, etteikö selkääntaputtelut ja positiiviset fiilikset auttaisi ja motivoisi tulokkaita.
 
Valtaa on tietenkin medialla, keikkapaikkojen buukkauksista vastaavilla, suosituilla muusikoilla jne. Ei tietenkään huonoa tarvitse pitää hyvänä ja alkaa buukkailla mitä sattuu. Hyviä esimerkkejä positiivisesta vallankäytöstä on esim. Nuorgamin "tulevaisuuden artistit"-sarja, Soundin demopalsta ja monet indiefestarit.
 
spiritcrusher: Ketjun aloittajalla on vähän turhaa arkuutta ja luulotautia. Mitään hierarkioita ei ole. Kaikki on ihan samanlaisia paskahousuja. Toiset tekee vaan yleisellä tasolla parempia (lue:suositumpia) biisejä/levyjä.

Voit mennä juttelemaan kenelle haluat jos sulla on oikeutus olla esim. backstagella. Kyllä se hyvin nopeasti sitten selviää, että haluaako kukaan kuunnella. Jos olet ok tyyppi ja puhut asiaa tai sopivasti asiattomuuksia, niin kyllä sua kuunnellaan.
 
Yhteistyökuviot on monesti vähän semmoisia, että jos esmes lämppärihommista puhutaan niin siinä on mukana myös keikkoja järjestävä taho.
Ja toisekseen:monessako Suomalaisessa mestassa on järkevät puitteet lämppärin ottamiseksi. Ei kovin monessa varmaan?

 
Allekirjoitan kyllä väitteen siitä, että ketjun aloittaja (eli minä) on hieman turhan pelokas ja suhtautuu asioihin turhan tunteikkaasti. ;)
 
Et kuitenkaan varmaan väitä, että biisien hyvyys olisi läheskään ainoa tekijä biisin esille tulossa? Aika paljon hyvää (ja potentiaalisesti kaupallisesti menestyksellistäkin) musiikkia jää piiloon samalla kun sama skeida soi radiossa. Sitä kai on ihan tutkittu, että ihmiset alkavat pitää siitä mitä heille tarpeeksi toistetaan ja koska ihmisten aika on rajallinen, ei kaikkea ehdi kriittisesti kuuntelemaan. Niinpä heillä jotka päättävät mitä musiikkia tullaan kuuntelemaan enemmän, on valtaa.
 
Hyvä kysymys on, miksi ei ole järkeviä puitteita lämppärin ottamiseksi? Eikö ne ole juuri niitä hierarkiaa ylläpitäviä rakenteita?
 
PS. Ja jottei nyt tule epäselväksi niin en ole mitenkään katkeroitunut millekään systeemille ja omien tekemisten suhteen keskityn tekemään parempia biisiejä. Kunhan pohdin sitä, miltä tuntuu kun musaskene pikku hiljaa aukeaa edessä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=1&t=218123