Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Velokki
Alue:Yleistä keskustelua musiikista
Aihe:Axe FX jenkeistä - verotus, tullit?
Aika:07.07.2013 11:54   (muokattu 07.07.2013 11:54)
Joo, olen tässä nyt parilla foorumilla tätä tutkiskellut, ja taidanpa kallistua ihan Euroopasta ostamiseen.
 
Vastauksia, joita sain:
"EU-maista lentäen Suomeen tullessasi et tietenkään ole koskaan joutunut mihinkään tekemisiin tullimiesten kanssa koska EU on yhtenäinen tullialue.
 
Kun kaverisi tulee takaisin Suomeen USA:sta, hän joutuu valitsemaan tullissa joko vihreän tai punaisen linjan. Siinä vaiheessa hänellä on tietysti kaikki matkatavaransa mukanaan, siis sekä ruumassa olleet että käsimatkatavarat.
 
Jos hänellä oli yli 430 euron arvosta USA:sta ostettuja tavaroita mukanaan, hänen pitäisi valita punainen linja ja maksaa tuomistaan tavaroista tullit sekä verot.
 
Jos hän tietoisesti valitsee vihreän linjan ("ei tullattavaa"), se on tullipetos ja siis rikos. Jos hänellä on onnea, hän kävelee kaikessa rauhassa vihreän linjan läpi ilman että kukaan häntä pysäyttää. Jos hänellä on epäonnea, hänet valitaan pistokokeeseen ja kaikki matkatavarat tutkitaan. Ja siinä vaiheessa ei auta enää pelkkä tullien maksaminen, vaan tulee sakot päälle sekä kaksinkertainen tulli.
 
Sitä, mikä määrää tarkistetaanko joku vihreää linjaa kulkeva vai ei, ei osaa sanoa isä jumalakaan. Tullimiehillä toki on omat konstinsa valita mahdolliset tarkistettavat. He tietävät ihmisen psykologiasta yllättävän paljon ja monilla heillä on vuosikymmenien kokemus kusettajista.
 
Jos kaverisi joutuu tarkistukseen, hänen pitää pystyä uskottavasti todistamaan, että tuo kitaraefektilaite oli hänen mukaan jo Suomesta lähtiessä. Siihen tietysti auttaa jos hän on ammatiltaan muusikko ja oli USA:ssa vaikkapa pienellä keikalla. Tavalliselle lomamatkalle kukaan tuskin moista kapistusta mukanaan raahaa.
 
Tietenkään mitään alkuperäistä pakkausta, käyttöohjeita tms. ei saa olla mukana.
 
Eli jos on onnea, niin hyvin käy. Jos ei ole, niin tulee huomattavasti kalliimmaksi kuin vastaavan laitteen ostaminen Suomesta."

 
"Tosiaan tuo tullijuttu on ******* homma. Liian riskikästä. Mitenköhän kävisi jos kaveri lähettäisi sen Suomeen sieltä jenkeistä lahjalähetyksenä, ja laittaisi kylmästi arvoksi alle 45€? "
 
"Tullimiehet osaavat käyttää nettiä, eli saava kyllä hinnan selville."
 
"Jepjep, mutta siis avattaisiinko tuo paketti ylipäätänsä jos arvoksi on merkitty alle 45€? Eihän tuollaista lähetystä pitäisi tullata?"
 
"Ihan mahdollista, tullimiesten tehtäviin kuuluu myös se että varmistetaan että se "lahja alle 45€" on oikeasti sellainen. Toisaalta tuskni resursssit riittävät kaikkien pakettien tarkastamiseen, voi lopputulema olla tuurista kiinni. "
 
"On tuo kyllä tuuripeliä noiden lahjojen lähettely ja tullin läpi kävely. Argh. Kai se on pakko sitten ostaa Euroopasta... yli 600€ kalliimmalla. Miksi verojen kiertämisen pitää olla näin vaikeaa =D "
 
Että joo. On minulla vielä joitakin ideoita, mutta ne on sellaista erinomaista sähläämistä ja hinta tulee jo niin lähelle Euroopan hintaa (parin sadan euron ero) ettei ole sählingin väärti.
 
Kiitos kaikille ketjuun vastanneille! Ja jatkakaa ihmeessä kommentointia ja ideointia =D
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=1&t=218069