Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hollstro
Alue:Bassot
Aihe:Rickenbackerin kaulaongelma
Aika:03.07.2013 22:23
Geezler: Helppiä arvoisilta palstalaisilta!
 
Kyseessä riku 4003S, vm. -86, sama kuin avatarkuvassa, kahdella kaularaudalla. Ongelma: E-kieli ottaa kiinni ekaan nauhaan ja särisee. Olisi siis korjattavissa kaulaa notkostamalla mutta kaularaudat on jo niin löysällä kuin mahdollista, eli säätövaraa ei ole.
 
Aikaisemmin olen ratkaissut ongelman satulalla jossa E-kieli jää ylemmäksi, mutta tästä koituu omat ongelmansa, kuten soittojäykkyys alemilla nauhoilla ja kielen lipsahtaminen kaulan ulkopuolella kun meno menee hurjaksi.
 
Onko tuolle mitään tehtävissä? Please, ei niitä "myy mulle satasella" vastauksia :-)

 
1. nauhan räminä johtuu liian matalasta satulasta. Sitä ei koskaan säädetä kaularautaa säätämällä jos soitin halutaan parhaaseen timmiin.
 
Se on sitten eri asia jos kaulaa ei saa kuopalle niinkuin haluaa. Siihen voi olla syynä kaularaudan jumittuminen. Jumi voi aueta hakkaamalla kaulaa nyrkillä takapuolelta. Jos se ei ole syy, otelauta voidaan nauhojen uria hieman leventää. Liian piukat urat voivat olla yksi syy miksi kaula ei mene luokille. Se voi johtua myös nyt juuri vallitsevasta kesäkosteudesta, eli kun otalauta turpoaa kosteuden noustessa se oikaisee kaulaa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=218036